De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Een nieuwe opstapplek en mooie toekomstplannen

Fluisterboten weer in de vaart

Fluisterboten weer in de vaart

SCHIEDAM - Afgelopen zaterdag zijn de rondvaarten van de Schiedamse fluisterboten weer van start gegaan. De opstapplek is verplaatst naar de Vismarkt, zodat deze echt in het museumkwartier ligt. Ad van Leeuwen, voorzitter van Fluisterboot Schiedam, maakte tijdens de eerste tocht zijn plannen en wensen bekend.

door Louise Melchers

Er zijn momenteel twee open fluisterboten en uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen  open boten erg leuk vinden. Er is contact met mensen op de kade en dat geeft veel plezier. Ook een gids die echt een verhaal vertelt, met wie je een interactie kunt aangaan vindt men erg positief.

Wel zijn er plannen om één van de boten om te bouwen tot loungeboot met twee mooie zithoeken voor elk 20 mensen zodat je met een gezelschap van 40 mensen kunt varen. Een koelkastje aan boord zodat ook een hapje en een drankje gebruikt kunnen worden, maakt deze boot compleet.

Er wordt gekeken of er misschien een gesloten boot bij moet komen, maar Ad van Leeuwen is hier minder enthousiast over. 'Als het regent kun je weliswaar varen, maar je kunt nauwelijks naar buiten kijken en de ruiten beslaan ook nog. Misschien moet je wel geen rondvaart willen maken als het regent.' Mocht het nu tijdens een tocht gaan regenen dan zijn er gratis poncho's aan boord die men na afloop ook nog mee kan nemen.

Een andere droom van Ad van Leeuwen is het vergroten van de route van de fluisterboten. 'Het is jammer dat we de Vellevest en de Noordvest nog niet rond kunnen. De rondvaarten zouden dan nog leuker worden. Nu moet er op de Noordvest gekeerd worden. De wens is om een heul te krijgen tussen de Nieuwe Haven en de Vellevest, net zoals er nu een heul is tussen de Korte Haven en de Lange Haven, dan zouden we door kunnen varen.  De Kerkebrug zou vervangen kunnen worden door net zo'n mooie brug als de Taanbrug en dan zou de toegang naar Nieuwland meteen een mooie doorgang krijgen. Ook voor andere plezierbootjes zou dit een mooie tocht kunnen worden.'

De verwezenlijking van deze droom zal wel langetermijnwerk worden, volgens Ad, want er zit een heel kostenplaatje aan vast en we moeten niet vergeten dat de Vlaardingerdijk er niet voor niets is, ook al heeft hij zelf nog nooit een overstroming meegemaakt.

Van maandag tot en met zondag wordt er drie keer per dag gevaren. Ook zijn er boten te huur voor bijvoorbeeld trouwpartijen. Wel zijn de rondvaartboten echt voor Schiedam bedoeld ook al wordt er gekeken of er een paar keer per jaar naar Overschie gependeld kan worden.

Meer informatie: https://www.sdam.nl/rondvaarten/  

Over de foto's: Rinus Hulsman (schipper; foto boven) en zijn echtgenote Ineke Hulsman (gids, tweede foto beneden), beiden in een blauwe trui, begeleiden deze eerste tocht. Ad van Leeuwen (met microfoon, tweede foto beneden) vertelt zijn toekomstplannen.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: