De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Prachtige kerststal met veel aaibare dieren op museumplein

Ga op kerstsafari in Schiedam

Ga op kerstsafari in Schiedam

SCHIEDAM - Het museumplein op de Hoogstraat is omgetoverd tot een ware stal van Bethlehem. Een prachtige en ook zeer vriendelijke dromedaris is de aandachtstrekker voor jong en oud. Ook de andere dieren, waaronder een ezeltje van 1,5 maand oud, zijn zeer de moeite van het bekijken en aaien waard. Zondag 24 december 2017 nog de laatste kans om ze te zien.

door Louise Melchers

De dromedaris is nog niet zo lang bij de troep, hij is heel nieuw in het vak. Hij vindt zijn nieuwe omgeving erg interessant en eet af en toe een stukje van het dak van de stal op. Hij weegt maar zo'n 700 kilogram en is zeer nieuwsgierig (een kameel weegt al gauw over de 1000 kilogram). De dieren komen uit de stal van Bert's animalverhuur uit Appeltern uit het Land van Maas en Waal. Daar is de boerderij waar zo'n 700 dieren verblijven, vertelt alleskunner Derk, ecoloog en automonteur. Hij vertelt honderduit over de dieren. De dieren worden geselecteerd op hun vriendelijke gedrag en er wordt ook gekeken hoe ze per dag in hun vel zitten. De groep dieren die ze meenemen is dan ook niet elke dag hetzelfde. Ze moeten goed met elkaar overweg kunnen.

Er is een schattige baby-ezel te zien van anderhalve maand oud, die nog niet eens een naam heeft. Het is vanzelfsprekend dat hij met zijn moeder samen in de stal aanwezig is. Het varken vraagt ook aandacht, want hij heeft een beetje jeuk op zijn rug en wil graag gekrabbeld worden. Er zijn ook hele leuke babygeitjes te zien en de dieren laten zich graag aaien.

De dieren gaan 's avonds met de trailer terug naar huis en gaan rustig op stal. Ze hebben geen last van stress en het is te zien dat ze zich erg op hun gemak voelen. Ze gaan van jongsaf aan mee op reis en wennen er dus ook aan dat ze telkens ergens anders zijn.

Momenteel zijn er over heel Nederland verspreid zo'n 9 van deze kerststallen te zien en gelukkig is één daarvan momenteel in Schiedam te vinden. Zondag 24 december 2017 is de laatste kans om deze mooie levende kerststal te bewonderen.

Toegang tot het museumplein is gratis, evenals het brengen van een bezoek aan de kerststallenshow. Ter gelegenheid van het goede doel zijn er op het plein voor 1 euro heerlijke poffertjes te koop.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: