De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

John van Oudenaarde weg bij SCHIE

John van Oudenaarde weg bij SCHIE

SCHIEDAM - John van Oudenaarde is opgestapt als bestuurslid van de nieuwe stadsomroep SCHIE. De medewerkers zijn op de hoogte gesteld van het aftreden van John van Oudenaarde door een brief van voorzitter Phons Ockerse.

In de brief wordt aangegeven dat het met 'privé' te maken heeft. Nu is John van Oudenaarde uiteraard een druk man, met naast een baan de organisatie van leuke feesten in de Grote Kerk, zoals onlangs het Oktoberfest en zoals op 28 december a.s. de Discodancenight. Dat hij een druk man is, wist John overigens wat maanden geleden al, toen hij besloot zijn schouders te zetten onder het tot een succes maken van de nieuwe omroep, zijnde het fusieresultaat van Look TV / Radio Schiedam en Pop-Up-TV. Onder de inwoners van Schiedam hoor je wel verzuchten dat het nog niet opschiet met de nieuwe omroep, dat men geen vooruitgang ziet met betrekking tot wat er was in de oude situatie. 

De brief van Ockerse is in ieder geval zo gesteld dat de lezer eruit op zal maken, dat alles pais en vree is. Als iemand weet hoe je door gewoon de handen uit de mouwen te stropen dingen organiseert, is het John van Oudenaarde wel, met de vele succesvolle jaren dat hij het Maasboulevard-feest heeft georganiseerd. Dat het bij de - met feestelijk tromgeroffel gelanceerde nieuwe omroep - nog niet echt wil lukken, zal in ieder geval gaan schuren tussen mensen die erbij betrokken zijn. 

Feit is dat Rob van der Gaag, vele jaren een van de grote motoren achter Pop-Up-TV, onlangs ook is opgestapt. Slechts enkele vaste waarden, waaronder de in loondienst zijnde Patrick de Boer (vanuit Look TV zijde komend) en de freelancer Matthijs Rorije (vanuit de Pop-Up-TV hoek komend), en nog enkele medewerkers/vrijwilligers moeten de 'tent' nu draaiend houden. Ze lopen zich ongetwijfeld het vuur uit de sloffen, maar met zo'n smalle basis is het een bijna onmogelijke opgave om het nieuws in Schiedam adequaat te coveren en online, op de radio en op televisie aan te bieden. Daarom is SCHIE momenteel te vaak op voor onze stad belangrijke evenementen de 'grote afwezige', althans zo'n opinie begint zich wel te vormen onder de Schiedammers. Nu is het voor veel Schiedamse kijkers wel zo dat voormalig bepalend gezicht van LOOK TV, Jan Willem de Boer, nadat hij in het voorjaar als vrijwilliger door het bestuur de wacht werd aangezegd, als eenpitter vrolijk verder is gegaan met zijn reportages. Je kunt de reportages van JW zien op het volgende YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCoT3tR8H9cQ16VSnMsuMtaw​    

Zo kon het voorkomen dat vanmiddag tijdens het persgesprek met wethouder Bregman, zowel Jan Willem de Boer als Matthijs Rorije na het gesprek van de journalisten achtereenvolgend met de wethouder met hun camera 'één-op-één gingen', zoals het in het jargon heet. Vergelijk beide filmpjes maar eens, die van JW op bovengenoemd YouTube kanaal van JW TV, die van Matthijs op de website van SCHIE.online 

Oordeel zelf maar eens. Is het filmpje van de semi-professionele lokale omroep in Schiedam (met meer dan anderhalve ton subsidie per jaar) beter dan het filmpje van Jan Willem de Boer, die met zijn eigen apparatuur komt en die alles voor eigen rekening doet? 

Reactie John van Oudenaarde
John van Oudenaarde in een reactie aan de Schiedammer Online: "Dat ik nu opgestapt ben, is het meest ongelukkige moment om dat te doen, besef ik. Ik ben aan deze uitdaging begonnen als bestuurslid bij de te vormen lokale omroep, omdat ik honderd procent geloof in het belang van één omroep in onze stad. Ik heb er met de andere bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers heel hard aan gewerkt dit jaar en ik heb ook gezien hoe moeilijk de weg is. Ze zeggen wel eens dat je eerst zeven stappen achteruit moet zetten, voor je uiteindelijk de benodigde stappen vooruit kunt maken. Als ik zo'n uitdaging oppak, dan wil ik dat voor de volle honderd procent kunnen doen, als het even kan nog meer dan dat. Dat lukt dus momenteel niet en dat heeft zoals het in de brief door Phons Ockerse geheel correct verwoord is met privé te maken; het bestuur kent hiervan de details uiteraard. De verhoudingen binnen het bestuur waren en zijn uitstekend en ik hoop van harte dat ze snel een nieuw bestuurslid kunnen vinden dat net zo enthousiast is als ik. Een van mijn aandachtspunten waren de vrijwilligers; om de groepen vrijwilligers van beide kanten tot een hechte nieuwe groep te smeden. Dat ging goed, er is echt al een 'wij-gevoel' ontstaan. Eenmaal per twee maanden zien alle vrijwilligers elkaar tijdens de borrel. Bij de komende borrel zal ik ook zeker aanwezig zijn, want nogmaals, de verhoudingen binnen de nieuwe omroep zijn helemaal goed. Ik vind het echt jammer dat ik deze beslissing heb moeten nemen, maar soms moet je keuzes maken." 

Op de foto v.l.n.r. presentator Marco Spruit Bleeker, Ronald van Oudheusden van RTV Rijnmond en John van Oudenaarde tijdens het bekendmaken van de nieuwe naam op zaterdagochtend 22 september jl. Schiedammer Ronald van Oudheusden zou - als verslaggever van RTV Rijnmond - op een min of meer structurele manier gaan samenwerken met SCHIE. "Wat wordt het nou in de volksmond? SCHIE.TV, FM, NU, ONLINE?", vroeg Ronald van Oudheusden zich toen over de gepresenteerde nieuwe naam af. Het verslag van de gondelvaart van de Brandersfeesten werd door Van Oudheusden met een vrijwilliger van SCHIE van commentaar voorzien. Het commentaar van het tweetal viel niet in goede aarde. Dat was geen goed begin van de samenwerking met grote broer RTV-Rijnmond (foto door Louise Melchers)

4 commentaar(en) op artikel "John van Oudenaarde weg bij SCHIE"

Ik heb, en met mij velen, nog steeds een vieze smaak over de manier dat Jan Willem de Boer aan de kant is gezet. Iemand die als vrijwilliger bekend is wat er speelt in de Schiedamse samenleving. Samen met zijn vrienden Henk en Karel waren zij verantwoordelijk voor menige reportage met verstand van zaken en vaak met humor omkleed. Ik ben benieuwd of hij de boel bij Schie tv uit het slop wil trekken. Ik zet er mijn vraagtekens bij...

Door: R.Schaeffer Op:

Na dat Henk En Jan Willem er uit waren heb ik de knop omgedraaid ,en ben Jan Willem gaan volgen moeten veel meer mensen gaan doen vergelijk de filmpjes maar eens met die van jullie werk.

Door: Andre Koppenhagen Op:

Ik krijg wel een vreemde smaak van dit bericht. Klinkt eerlijk gezegd niet erg onafhankelijk en er worden weinig feiten benoemd. Neemt niet weg dat ik de kwaliteit van Schie ook erg vind tegenvallen. LookTV en SchieTV zijn eigenlijk identiek. Zelfde kabelkrant en dezelfde korte reportages. Op commerciële programma's zoals "Koffie met cake" zit ik niet te wachten. Daarnaast is de beeldkwaliteit niet verbeterd en is de site ook niet beter dan die van de oude Stadsomroep. Ik vind het wel gek dat er gevochten werd om de grote subsidie, maar nu die binnen is, lijkt er weinig veranderd.

Door: F. Meijer Op:

Aangaande de heer van Oudenaarde. Deze meneer zat "slechts" in het bestuur. De vrijwilligers en de betaalde krachten maken mijn inziens TV, radio en de internetsite. Het vertrek zal in mijn ogen dan ook weinig verschil maken. Vergeet ook niet dat eerder genoemde persoon niet alléén 't Maasboulevardfeest organiseerde. Bijna 100 mensen waren betrokken bij dit evenement. Vaak wordt gezegd dat de heer van Oudenaarde "de" organisator was, maar deze uitspraak doet geen recht aan de tientallen mensen die in al die jaren minstens net zo veel werk hebben verricht (of misschien wel meer) dan eerder genoemde persoon.

Door: F. Meijer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: