De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ravage na nachtelijke explosie en brand snackbar Parkweg

'Man met brandende voeten' is terecht

'Man met brandende voeten' is terecht

SCHIEDAM - De politie heeft op woensdagmiddag 12 december gemeld dat de man met de brandende voeten, die werd gezocht na explosie in de snackbar aan de Parkweg terecht is. "Het onderzoek is nog in volle gang. Getuigen zijn nog altijd welkom", zo voegt de politie hieraan toe.

De man was aldus het Openbaar Ministerie overigens al eerder gevonden dan vandaag. Er is nog geen informatie vrijgegeven hoe het met de man gesteld is en of deze al dan niet als verdachte wordt gezien. 

Ons artikel van 5 december 2018:
SCHIEDAM - De politie is op zoek naar een man die vannacht zwaar gewond raakte bij de explosie van een snackbar op de Parkweg in Schiedam. Volgens getuigen liep daar na de explosie iemand met brandende voeten weg. Ook is een verbrande broek gevonden. De man is dus zwaar gewond geraakt. Het is voor hem van levensbelang dat hij direct hulp zoekt bij een ziekenhuis.

Bij de hulpdiensten kwamen op woensdag 5 december rond 01.15 uur meerdere meldingen van harde knallen en een explosie bij de snackbar. Het gaat om de snackbar King's Grill & Snacks in een vrijstaande kiosk op het stuk Parkweg tussen Nolenslaan en Van Haarenlaan. Direct ontstond brand die korte tijd uitslaand was. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling waardoor een naastgelegen woonflat met 24 woningen ontruimd moest worden. Ongeveer vijftig bewoners waaronder kinderen werden in een nabij gelegen wijkcentrum opgevangen. Bewoners werden door de hulpdiensten van de galerij gehaald, omdat er teveel rookontwikkeling in de normale uitgang van de flat was. 

De brandweer heeft meer dan twee uur moeten blussen, doordat er nog steeds gas uit de leiding kwam. "Er wordt nog steeds gewerkt aan het afsluiten van het gas, zodat de brand in de snackbar volledig kan worden geblust. Omdat de rookontwikkeling al wel sterk is afgenomen, is de brandweer in de ontruimde flat metingen aan het verrichten. Als dit veilig is, kunnen mensen na het blussen zo spoedig mogelijk terug", zo meldden de autoriteiten om ongeveer kwart voor vier in de vroege ochtend. "De bewoners konden vanmorgen rond half 6 terug naar hun woningen. De gemeente is bezig met laatste sloopwerkzaamheden, de hulpdiensten zijn niet meer nodig bij het incident", was de melding vervolgens iets na 7 uur vanochtend.  

Er gingen geruchten dat er schoten gehoord zijn. De politie ontzenuwt die geruchten. De knallen moeten te maken hebben gehad met de explosie/brand.

De politie is een groot onderzoek begonnen naar de explosie en brand. Getuigen die informatie of beelden hebben kunnen dit doorgeven via telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier.

Meer foto's kun je hier zien.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker