De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Man opgepakt voor overval op vrouw (84)

Man opgepakt voor overval op vrouw (84)

SCHIEDAM - De politie heeft in het onderzoek naar de beroving van een 84-jarige vrouw een verdachte aangehouden. De aanhouding vond plaats op donderdag 10 januari in Rotterdam. Het gaat om een 40-jarige man zonder vaste woonplaats. Meerdere aanhoudingen sluit de politie echter niet uit.

De vrouw werd zaterdag 5 januari slachtoffer van een straatroof. Een man beroofde haar omstreeks 17.15 uur van haar tas. Ze kwam ten val en brak haar arm. De beroving vond plaats op de Delflandseweg in Schiedam.

De politie kreeg een melding van een beroving aan de Delflandseweg in Schiedam. Agenten gingen erheen en troffen een gewonde 84-jarige vrouw aan. De vrouw was bij kennis en vertelde dat een man tegen haar opbotste, haar tas van haar arm rukte en er vandoor ging. Volgens getuigen is hij via de trap omhoog de Brandersbrug op gevlucht. Daarna is hij verder gerend in de richting van de brandweerkazerne aan de ‘s-Gravenlandseweg in Schiedam.

De politie startte een onderzoek met dus als resultaat vandaag 10 januari de aanhouding, maar eerdere aanhoudingen sluit de politie echter niet uit. De politie vraagt ook nog steeds mensen die getuige zijn geweest of andere informatie hebben, zich te melden bij de recherche bij de Eenheid Rotterdam via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000. 

 

Ons eerdere bericht van 6-1-2019:

SCHIEDAM - De politie Schiedam meldt dat er zaterdagmiddag een straatroof heeft plaatsgevonden waarbij een 84-jarige vrouw het slachtoffer is geworden van de roof van haar tas. De politie is op zoek naar de verdachte en vraagt het publiek om hulp in de zoektocht. Heb je iets gezien, help de politie dan bij het oplossen van deze laaghartige daad tegen een bejaarde dame, die ten gevolge van deze misdaad haar arm heeft gebroken. 

De politie schrijft: "Op zaterdag 5 januari 2019, omstreeks 17.15 uur, heeft er een straatroof plaatsgevonden op de Delflandseweg te Schiedam. Een 84-jarige dame is hier slachtoffer geworden van een ordinaire tasjesdief. De verdachte is tegen de dame opgebotst, heeft haar tas afgerukt en is er daarna vandoor gegaan. Door de botsing en het afrukken van de tas is de dame ten val gekomen waardoor ze haar arm gebroken heeft.

De dader zou via de trap omhoog de Brandersbrug op gevlucht zijn en is daarna verder gerend in de richting van de brandweerkazerne aan de ‘s-Gravenlandseweg te Schiedam. Hierna had de getuige geen zicht meer op verdachte. 

De politie heeft met veel verschillende eenheden gezocht naar een verdachte maar helaas tot op heden geen aanhouding kunnen verrichten. Het zou gaan om een blanke man met rossig rood krullend haar. Hij droeg een grijs vest met capuchon en daarover een zwart vest. Opvallend detail: hij was ook in het bezit van een rode sporttas.

Heeft u iets gezien of gehoord omtrent deze straatroof, of heeft u camerabeelden die u ter beschikking van de politie wilt stellen waar mogelijk iets op te zien is?  Neem contact op via 0900-8844 onder vermelding van 2019005589" 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: