De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Cookeloere Workshop

Marokkaans koken in Schiedam Noord

Marokkaans koken in Schiedam Noord

SCHIEDAM - Na kookworkshops in Nieuwland, reist Cookeloere met kookworkshops door naar Schiedam Noord. Hier staat op zaterdag 15 december een kookavontuur Marokkaans op de planning: Vistajine met Fatima en Fouad. Alle bewoners van Noord en andere geïnteresseerden kunnen gratis meedoen. De kookworkshop vindt plaats op de boerderij van voorlichtingscentrum de Groene Raat.

"Cookeloere in Nieuwland is een project van Stichting Mooi Werk en Cookeloere Kookavonturen en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Schiedam. Na een reeks drukbezochte kookavonturen voor bewoners in deze wijk is het nu tijd om het concept verder uit te bereiden en reist Cookeloere door naar Spaland/Sveaparken in Schiedam Noord", zo schrijven de organisatoren. 

Tijdens de eerste workshop in dit stadsdeel wordt er Marokkaans gekookt met de tajine. Keukenhelden Fatima en Fouad leren de deelnemers een volledige Marokkaanse maaltijd op tafel te zetten. Fatima leert je haar vistajine maken met verse kruiden uit de kruidentuin van de Groene Raat. Ook wordt er platbrood gebakken en Fouad houdt de vuren gaande. Er wordt gekookt op de boerderij van de Groene Raat, een bijzondere Irado locatie in Schiedam Noord vanuit waar diverse educatieve tuinen worden beheerd en waar je je kunt laten inspireren voor het volgende tuinseizoen.

Aanmelden kan bij Anne van Cookeloere via anne@cookeloere.nl 
De workshop duurt van 10:00 tot ongeveer 14:00 uur. Deelname is gratis. Plaatsen zijn beperkt, bij veel aanmeldingen hebben bewoners uit Spaland/Sveaparken voorrang. In 2019 volgen meer Cookeloere kookavonturen. Wil je meedoen met een kookworkshop of wil je er zelf een verzorgen? Neem contact op met Anne.

Foto: een eerdere workshop waarin de bara centraal stond

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: