De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bijeneiland in het Beatrixpark

Nieuwe bijenstal voor stadsimkers

Nieuwe bijenstal voor stadsimkers

SCHIEDAM – Het bestuur van Stichting Schiedamse Stadsimkers ontving vandaag op het toekomstige bijeneiland Erik de Jong van Irado om over de inrichting van de nieuwe bijenstal in het Beatrixpark te overleggen.

Anita de Boo van Uijen, Eleonora van der Meer en René Kant waren zeer tevreden over de tot nu toe door Irado verrichte werkzaamheden. De nieuwe bijenstal komt namelijk op een soort eilandje te liggen in de voormalige heemtuin en dat eiland is alleen via een hek toegankelijk. ‘In het verleden hebben de bijenkasten nogal eens met vernielingen te maken gehad,’ vertelt Eleonora ‘en daarom zochten we naar een veiligere plek voor de kasten. In overleg met Gemeente Schiedam en Irado werd dit eilandje bedacht.’ 

Inmiddels is de geul om het eiland al uitgegraven en ligt het stuk grond klaar om ‘bouwrijp’ gemaakt te worden. Het is de bedoeling dat de bijen de kant van de vijver op gaan vliegen en dat de wandelaars langs het eiland een wand te zien krijgen die begroeid is met allerlei stekelige struiken. Eleonora: 'Goed voor de bijen en goed om eventuele vernielzuchtigen buiten de deur te houden.'

'De plek is prachtig voor de bijen', aldus Anita. 'Er komen zo’n 15 bijenkorven te staan en in de omgeving is genoeg gevarieerde voeding voor de honingbijen te vinden.' René, leraar imker bij het Ambrosiusgilde, vertelt dat deze stal ook aan beginnende imkers de mogelijkheid biedt om een korf neer te zetten, zodat ze het klappen van de zweep kunnen leren, alvorens hun eigen plek voor een bijenkorf te gaan zoeken.

De Stichting Stadsimkers Schiedam hoopt de korven in het voorjaar te kunnen plaatsen.

Fotobijschrift: vlnr: Anita de Boo van Uijen, Eleonora van der Meer, Erik de Jong en René Kant op het bijeneiland.

1 commentaar(en) op artikel "Nieuwe bijenstal voor stadsimkers"

Geachte heer/mevrouw

Vorig jaar september (2018) heb ik bij de Volksuniversiteit Rotterdam de imkercursus afgerond. ik zoek een plek om een eigen bijenkast te plaatsen en zo meer praktijkervaring op te doen voordat ik begin met imkeren, hebben jullie advies voor mij?

Het lijkt mij een goed idee om bij het Beatrixpark een kast te plaatsen.

Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,

Tarq Atroshi

Door: Atroshi Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: