De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Blijf op de hoogte via Go Indo - Inzamelingsactie Noodhulp Lombok

Nina opent facebooksite actie

Nina opent facebooksite actie

SCHIEDAM - Gisteren berichtten wij al over de inzamelingsactie van de Schiedamse Nina Beijen voor de Noodhulp in Lombok, Indonesië. Vandaag kunnen wij melden dat er inmiddels een facebooksite is gemaakt waarop de actie te volgen is.

door Louise Melchers

Schiedammer Tom Maarleveld bood spontaan aan voor Nina een speciale facebookpagina te maken waarop iedereen haar verhalen kan volgen en kan zien hoe het geld dat ze heeft ingezameld gebruikt wordt. Zo hoopt hij dat ze nog meer aandacht voor haar actie krijgt.

Nina berichtte ons vandaag dat er sinds 7 augustus al minstens 300 doden zijn gevallen en dat het dodental nog oploopt. Reddingswerkers proberen hulp te bieden, maar de gebieden zijn moeilijk bereikbaar. Overal smeken mensen om water en eten en er is totale paniek uitgebroken in de aangedane gebieden. De lokale bevolking probeert samen met instanties om water, voedsel, dekens, tenten en medicijnen te brengen, maar er is nog steeds een tekort.

Nina vertelt dat ze van het ingezamelde geld medicatie (pijnstillers, verband, ontsmettingsmiddelen); zeer veel water; canvaszeil en touw om tenten mee te bouwen; matrassen en tapijten die mensen als bed kunnen gebruiken; dekens en warme kleding voor de koude avonden; rijst, noodles, eieren, fruit, groente; voetballen voor de kinderen  om ze af te leiden van alle ellende; Dettol zeep, anti-mosquito tegen de muggen en ga zo maar door koopt.

Het vervoer naar de gebieden regelt ze gratis, net als de dappere chauffeurs die de kapotte en chaotische wegen berijden op weg naar de rampgebieden.

Wil je haar actie steunen, stort dan op rekeningnummer NL79ABNA0589327100 t.n.v. N.M. Beijen, onder vermelding van 'AARDBEVING'. Of bezoek de speciale inzamelingssite.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: