De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

70-jarige wordt hardhandig van € 4000 beroofd

Overvallen bij bezoek aan 'verkoper'

Overvallen bij bezoek aan 'verkoper'

SCHIEDAM - Een 70-jarige man dacht een koffiemachine te kopen, maar werd gewelddadig overvallen door twee mannen. De politie meldt vandaag op zoek te zijn naar getuigen van deze overval in een woning aan de P.J. Troelstralaan in Schiedam.

De overval vond plaats op woensdagmiddag 2 januari omstreeks 12:25 uur. De 70-jarige man wilde een nieuwe koffieautomaat aanschaffen voor zijn restaurant. Hij werd door de ‘verkoper’ uitgenodigd om de koffiemachine te bekijken in een woning aan de J.P. Troelstralaan in Schiedam. Het slachtoffer had € 4.000 op zak in de veronderstelling dat de deal daar gesloten zou worden. Eenmaal in de woning werd het slachtoffer door nog twee onbekende mannen overvallen. Hij werd door één van de mannen van achteren stevig bij zijn nek gepakt. De andere dader doorzocht de zakken van het slachtoffer en nam het geldbedrag en de portemonnee van het slachtoffer mee. Daarna zijn zij de woning ontvlucht.

Signalement
De politie is een onderzoek gestart maar dat heeft nog niet geleid tot een aanhouding. Het zou gaan om een man met een getinte huidskleur. Hij droeg donkere kleding: een zwarte jas, zwarte sportbroek met witte strepen aan de zijkant en een zwart petje. Van de tweede persoon is geen signalement.

De politie zet het onderzoek naar de overval voort. Heb je iets bijzonders gezien dat van belang kan zijn? Schroom dan niet om die informatie door te geven. Dit kan op de volgende manieren: telefonisch via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.

Tips voor veilig handelen van de politie:
Controleer de tegenpartij op Google, social media, internetfora en check het bankrekeningnummer via Meldpunt Internetoplichting. Betreft het een verkoop via Marktplaats, kijk dan hoe lang de verkoper actief is op Marktplaats, check zijn andere advertenties en maak persoonlijk contact. Spreek liever niet af op afgelegen plekken en laat je gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Meer tips zijn te vinden op http://www.marktplaats.nl/i/help/veilig-en-succesvol/

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: