De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Raadslid Serkan Kilickaya: "Gemeente doe er iets aan, nu was het mijn vader, straks iemand anders"

Politie zoekt doorrijder

Politie zoekt doorrijder

SCHIEDAM - PvdA-gemeenteraadslid  Serkan Kilickaya doet een oproep aan de gemeente om iets te doen aan de gevaarlijke kruising Nieuwe Damlaan / Nolenslaan. Zijn vader van 81 werd er gisteren aangereden en werd met flinke bloedingen en verwondingen aan onder meer het hoofd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De dader reed door. De politie heeft een oproep geplaatst of mensen die getuige waren van het ongeluk zich willen melden.

"Een laffe daad, dat ten eerste", zegt Serkan Kilickaya (foto), "maar los van het feit dat het nu mijn vader betreft, moet er iets gedaan worden aan deze kruising, die algemeen bekend staat als een gevaarlijke kruising. 'Het behoort tot de aandachtspunten' zei een ambtenaar - die onder wethouder Marcel Houtkamp valt -  een aantal maanden geleden tijdens een bijeenkomst, waar ik zelf als raadslid bij was. Wanneer worden er knopen doorgehakt en dit gevaarlijke kruispunt aangepakt. Nu is het mijn vader die slachtoffer is geworden, hij heeft het gelukkig overleefd, maar straks is het de vader of moeder, of kind, van iemand anders. We gaan toch niet wachten tot mensen blijvend zwaar letsel oplopen of erger nog, tot er dodelijke slachtoffers vallen?"

De informatie/oproep van de politie luidt: "Rond 17:55 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Nieuwe Damlaan / Mgr Nolenslaan. Hierbij werd een fietser geschept door een auto, waarna de auto is doorgereden. De weggereden auto wordt omschreven als een kleine donkerkleurige auto, het kenteken beginnend met 36. We gaan ervan uit dat de auto verse schade moet hebben. Mocht u iets hebben gezien van deze aanrijding of informatie hebben over de auto verzoeken wij u 0900-8844 te bellen of eventueel anoniem 0800-7000."

4 commentaar(en) op artikel "Politie zoekt doorrijder"

Opmerkelijk bericht.

Vooropgesteld dat het zeer vervelend is dat er wederom een ongeluk heeft plaatsgevonden op dat kruispunt, zijn er toch wat opmerkingen van mijn kant:

- De zoon van het slachtoffer bleef maar roepen dat hij als volksvertegenwoordiger nu ook slachtoffer was geworden. Hij wilde maar al te graag verkondigen dat hij in de politiek zat. Zeker op het moment dat onduidelijk was waar de fiets van het slachtoffer was. Meneer Serkan Kilickaya was woedend, en wilde alle beeldmateriaal van de aanwezige fotografen zien. Er moest vooral groot ingezet worden op social media.

Tot het moment dat er een aantal zaken duidelijk werden:

- Het slachtoffer fietste op een fietspad en had haaientanden. Het slachtoffer had dus geen voorrang en was schuldig aan het ongeluk. (los van het feit dat doorrijden na aanrijding veel kwalijker is)

- De fiets -onderdeel van een onderzoek, naar aanleiding van de VPO- was door een bekende zonder aankondiging meegenomen. Zowel politie als familie zijn er enige tijd van uitgegaan dat de fiets gestolen was. Nadat bekend werd dat de fiets door een bekende was 'veiliggesteld', draaide meneer Serkan in zijn mening.

Het zou niet handig zijn als fotografen nieuws zouden delen via social media, en er moest vooral maar geen melding gemaakt worden.

Dit gedrag stoort mij.

Het is inderdaad erg vervelend dat er weer een ongeluk heeft plaats gevonden. Het is erg vervelend dat de dader is gevlucht.

Maar dhr. Serkan Kilickaya deed wel heel erg zijn best om de berichtgeving hierover naar zijn eigen hand te zetten.

Met vriendelijke groet,

Ge Tuige

Aanwezig vanaf het moment van aanrijding.

Door: Ge Tuige Op:

Ondanks het vervelende voorval, moet ik toch ook een heel klein beetje denken aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Ik hoop dat het probleem van deze persoon gauw wordt opgelost.

Door: CA Op:

Beste getuige,

Ik was daar als de zoon van de slachtoffer en niet als raadslid. Het ongeluk heeft een grote impact gehad op mij en mijn familie. Voorrang of geen voorrang een fietser is een zwakkere verkeersdeelnemer. Als u daar was en inderdaad getuige was, dan hoop ik dat u zich heeft gemeld bij de politie. Ik begrijp niet, waarom u anoniem een melding doet hier op de Schiedammeronline. Als u wilt dan kunnen we uiteraard in gesprek gaan. Mijn telefoon nummer is 0658820061.

Met vriendelijke groet,

Serkan Kiliçkaya

Door: Serkan Kiliçkaya Op:

Beste Ge Tuige,

Uw commentaar is heel opmerkelijk. Ik was toen ik de ambulance zag aan komen lopen. Ik zag de heer Serkan Kiliçkaya aan komen lopen en stond de hele tijd naast hem. Hij heeft niet lopen roepen dat hij een volksvertegenwoordiger wad. Hij stelde zich netjes voor als de heer Kiliçkaya. De heer Kiliçkaya was wel een beetje emotioneel wat logisch is, want zijn vader was net aangereden. Wat mij wel opviel was dat de vrouwelijke politieagent heel arrogant en amateuristisch overkwam. Vooral toen bleek dat de fiets vermist leek. Ze wist niet wat ze moest doen en schaamde zich toen de pers vragen ging stellen over de fiets. De heer Kilickaya kwam zelf erachter waar de fiets was door eigenlijk het werk van de politie te doen. Het leek erop dat de politieagent net van de opleiding kwam. De vrouwelijke politieagent kwam zelf met de mededeling dat ze via de social media van de politie berichten zouden delen. Ik heb de heer Serkan Kilickaya niet woedend gezien en ook niet gezien dat hij het beeldmateriaal van de fotografen wou zien. Zoals ik al zei, ik stond de hele tijd naast hem vanaf het moment dat hij aankwam en wegging. Ik wist niet eens dat de heer Serkan Kilickaya een volksvertegenwoordiger was tot ik dit artikel las.

Als Ge Tuige schrijft u de afkorting VPO. De afkorting VPO staat voor Verlaten Plaats Ongeval. Die afkorting wordt alleen door de politie gebruikt. Ik heb een sterk vermoeden wie u bent en volgens mij de lezers van dit commentaar nu ook.

Met vriendelijke groet,

Ook een Getuige.

Door: Ook sen Getuige Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: