De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedam dino-stad van Europa

Schiedam dino-stad van Europa

SCHIEDAM - Onze stad is bijna een maand lang de ‘Dino stad van Nederland’, zei burgemeester Cor Lamers vanmiddag in het Prinses Beatrixpark in Restaurant Parckhoeve Schiedam. “Of nog beter gezegd, de Dino stad van Europa.” Dat zei hij voordat de pers en genodigden vrijdagmiddag een preview kregen in het attractiepark in het Beatrixpark, dat zaterdag 7 juli opengaat voor het publiek. 

door Jan Schrijver

Het is voor de eerste maal dat Jurassic Kingdom voet aan wal steekt van het Europese continent. De uit Engeland afkomstige rondreizende tentoonstelling met ruim veertig natuurgetrouwe replica’s van dinosaurussen past prima in het park, zo gaf de burgemeester aan. “We hebben veel geïnvesteerd in het vernieuwen van het park en we mogen gerust stellen dat dit er nu bijligt als een plaatje. Dit evenement past prima, want is niet te grootschalig en is authentiek in die zin dat de replica’s zo natuurgetrouw mogelijk zijn gemaakt en dat deze open lucht tentoonstelling ook educatieve aspecten in zich heeft.” Bij de dinosaurussen staan borden op de grond met informatie over de dinosaurus in kwestie. Ook worden er BBC-documentaires vertoond. 

In eerdere expo’s van Jurassic Kingdom in eigen land was er bijvoorbeeld sprake van een groot grasveld waarop de dino’s waren opgesteld. In het Beatrixpark worden de niet te kort gemaaide grasvelden omringd door struiken en boomgroepen en kun je je beter voorstellen dat dit de natuurlijke omgeving geweest zou kunnen zijn. Dat ook was wat de eigenaar van Jurassic Kingdom, de 47-jarige David Lee (foto boven welkom geheten door burgemeester Lamers), zo aansprak toen hij anderhalf jaar geleden in ons land rondreed om verschillende mogelijke locaties voor zijn attractie te spotten. Hij was meteen zeer gecharmeerd van Schiedam, mede gezien de goede bereikbaarheid en de centrale ligging in de dichtbevolkte agglomeratie Rotterdam/Den Haag (ook in Utrecht wordt dezer dagen door een andere organisator een dino-evenement gehouden, maar dat vindt indoor plaats). 

David Lee is afkomstig uit het zuiden van China en woont nu ongeveer twintig jaar in Londen. Daar hield hij zich eerst professioneel bezig als consultant over culturele verschillen tussen de westerse samenleving en de Oost-Aziatische maatschappij. Sinds ongeveer twee jaar is hij nu bezig met zijn Jurassic Kingdom.  “Geweldig werk toch, je bent steeds op reis voor je werk en als ik elke keer weer zie dat mensen – kinderen én volwassenen - het leuk vinden, er gelukkig van worden, dan ben ik helemaal content”, zegt David Lee, vader van twee inmiddels studerende kinderen.

De replica’s worden naar ontwerp van David Lee en de medewerkers van Jurassic Kingdom in China in een in dino-replica's gespecialiseerde fabriek vervaardigd. Sommige van de replica’s zijn dermate groot, dat deze uit verschillende delen bestaan om te kunnen worden vervoerd. De crew van Jurassic Kingdom heeft ongeveer 6 dagen nodig om alle tentoongestelde dino’s op te bouwen, legt commercieel directeur Naz Kabir uit. In de kunststoffen omhulsels huist de nodige techniek, om het mogelijk te maken dat een deel van de replica's beweegt en geluid maakt, om het allemaal nog echter te maken. Het zal de bezoekers geenszins afschrikken om de komende weken dichtbij genoeg te komen om unieke foto's te maken. Voel je voor even als Fred Flintstone met zijn dino-huisdier. Of als de hoofdrolspelers van de legendarische Steven Spielberg film Jurassic Park.

De expositie is tot en met 29 juli 2018 in Schiedam te bezoeken, van woensdag tot en met zondag, van 10.00 tot 18.00 uur (laatste entree om 17.00 uur). Inmiddels zijn er reeds 5000 kaarten verkocht, waarvan 1500 bezoekers aanstaande zaterdag en zondag komen. De kaarten kunnen worden besteld via de website van Jurassic Kingdom. De toegangsprijs is 13 euro voor volwassenen en 11 euro voor kinderen, aan de deur kosten de kaarten iets meer, 14,50 respectievelijk 12,50 euro. Groeps- en familietickets zijn eveneens verkrijgbaar.

Foto onder rechts (maak de foto groter door erop te klikken): Naz Kabir (op de foto tweede van links) gaf de verzamelde pers bij de rondleiding toelichting op de soorten dinosaurussen, van Tyrannosaurus Rex tot Triceratops

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer volgt.  Of volg ons via Twitter.

4 commentaar(en) op artikel "Schiedam dino-stad van Europa"

Jammer dat de kaarten erg duur zijn voor de meeste Schiedammers,het gebeurt zowat in onze achtertuin hebben het opbouwen gevold,schitterend maar met een AOW is het lastig kiezen.

Door: Marianne Op:

Veel te duur! Ik zou er graag heengaan met mijn vierkleinkinderen. Ben ik vier maal 11 en een maal 13 euro kwijkt. Dat is toch te gek voor woorden! Nee hoor dat vind ik het niet waard.

Door: Peulen Op:

Van 7 t/m 29 juli is op mijn kalender geen maand maar drie weken. Scheelt slechts 25% tijd ;-)

Wel een heel leuk initiatief. Beetje jammer alleen dat t precies in de zomervakantie valt.

Door: Ed Op:

Heb om het park heen gelopen en van wat ik gezien heb is het uw geld zeker niet waard de dino.s zijn er zowat neer gegooid geen afwerking rondom de stalen poten waar de dino.s op staan een beetje hooi had al wonderen gedaan

Door: Sylvia Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: