De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Spoorwerkzaamheden aan de tramlijnen 21 en 24

Schiedam Noord tijdelijk tramloos

Schiedam Noord tijdelijk tramloos

SCHIEDAM - Van 30 juni tot en met 26 augustus 2018 werkt de RET aan de tramsporen op diverse locaties in Schiedam. Door de werkzaamheden rijdt de tram na Schiedam Centrum niet verder richting Schiedam Noord (Harreweg) respectievelijk naar Vlaardingen Holy. 

door Gert Struijs

Werkzaamheden zijn onder meer dat de verschillende tramsporen worden vervangen en dat de tramhalte station Nieuwland toegankelijker wordt gemaakt.

Van 30 juni tot en met 26 augustus rijdt tram 21 niet tussen Schiedam Centrum en tramhalte Harreweg. Reizigers kunnen dan gebruikmaken van pendelbus 721.

Van 30 juni tot en met 26 augustus rijdt tram 24 niet tussen Schiedam Centrum en Vlaardingen Holy. Deze reizigers kunnen gebruik maken van bus 56 of bus 57.

Het SOBO (Schiedams Overleg Bewonersorganisaties) heeft vanavond een brandbrief gestuurd naar het college van B&W. De tekst lees je hieronder:

"Het SOBO is verontwaardigd en verbaasd over de geplande werkzaamheden en manier van communiceren betreffende werkzaamheden aan het tramspoor van de lijnen 21 en 24. In een maatschappij waar burgerparticipatie en sociale cohesie zeer hoog in het vaandel staan, zou je volgens het SOBO meer inspraak en communicatie mogen verwachten. 
 
Bij toeval zijn wij geïnformeerd over een inloopavond in de Ark, georganiseerd door de RET. Uiteraard heeft het SOBO gebruikgemaakt van de mogelijkheid om hierbij op 21 juni aanwezig te zijn. Helaas zijn de meeste bewoners niet geïnformeerd. Er is begrip voor onderhoud, maar een waarborging van bereikbaarheid en frequentie zou toch echt niet mogen ontbreken! Zoals wij op de inloopavond hebben begrepen is dit echter niet het geval! 
 
De vervangende bus 721 zal volgens onze informatie rijden tot einde dienstregeling van tramlijn 24. Zolang de vervangende bus ingezet wordt zal bus 121 niet rijden en dit veroorzaakt een grote onbereikbaarheid voor Spaland, Sveaparken, de Gaarden en de Vogelbuurt. Volgens onze informatie zijn de haltes van Schiedam-centrum naar Woudhoek van bus 721: - Centrum - ’s Gravelandseweg - Parkweg - Piersonstraat - Station Nieuwland - Beatrixlaan - Hof van Spaland - Bachplein - Boeier - Harreweg. 
Het SOBO verzoekt het college om zich tot het uiterste in te spannen om ervoor zorg te dragen dat, tijdens de werkzaamheden, ook de overige wijken van fatsoenlijk vervangend openbaar vervoer worden voorzien.   Het Sobo vraagt zich af wat nou precies de strenge eisen zijn bij de aanbesteding van het openbaar vervoer indien er sprake is van vervangend vervoer. 
 
Wat het SOBO ook kwalijk vindt is dat het ook voor de gemeente niet mogelijk lijkt om werkzaamheden gecombineerd uit te laten voeren. De keerlus bij de Harreweg (ophoging) wordt pas waarschijnlijk in 2020 uitgevoerd en diverse  wateroverlastproblematiek op het traject worden nu nog niet aangepakt. De overlast zal dus in andere jaren ook terugkeren. 
 
Het lijkt erop dat de Schiedammers maar moeten accepteren dat bereikbaarheid steeds minder vanzelfsprekend is! 
 
Namens het bestuur van het SOBO, 
 
Tjalling de Boer, Secretaris"

1 commentaar(en) op artikel "Schiedam Noord tijdelijk tramloos"

Woon in de vogelbuurt! Kan ik dan geen gebruik maken van bus 721 om thuis tekomen of naar de stad tegaan?

Door: S.harms Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: