De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Steun haar actie, elke euro helpt

Schiedamse Nina helpt Lombok

Schiedamse Nina helpt Lombok

SCHIEDAM - Indonesië is geteisterd door aardbevingen. Terwijl veel toeristen inmiddels de eilanden ontvluchten, blijft de 24-jarige Schiedamse Nina Beijen op Lombok en is een inzamelingsactie begonnen om de lokale bevolking te helpen.

door Louise Melchers

Haar noodkreet in het Algemeen Dagblad heeft inmiddels al voor heel wat giften gezorgd, maar er is nog meer hulp nodig. Lees haar verslag van wat ze tot nu toe aangetroffen heeft en gedaan heeft.

Nina: 'Samen met lokale vrienden ben ik op weg naar het noorden van Lombok, dat door de aardbeving het zwaarst is getroffen (zie foto, Nina zit helemaal rechts). We zitten op een truck vol goederen die ik heb kunnen kopen dankzij jullie giften! Water, dekens voor de dakloze mensen die momenteel buiten slapen in de koude nachten, voedsel en medicijnen. Het is verwonderlijk hoe aardig de mensen toch blijven: ze blijven zingen. Iedereen helpt elkaar. Het is fijn dat ik ook iets kan doen. Als ik om me heen kijk langs de weg, zie je alleen maar puinhopen. Niets staat meer overeind. De mensen hier hebben al weinig maar datgene dat ze hadden, ligt nu ook onder het puin. We hopen voor het donker aan te komen. Dankzij jullie vele spontane reacties wil ik doorgaan met het bieden van hulp. Hoe weet ik nog niet, maar er is zoveel te doen en ik kan niet toekijken! Jullie horen nog wat en hoe..'

Nina Beijen woont momenteel op Lombok. Van hieruit is zij bezig de reisorganisatie Go Indo op te zetten, met ideële doelstellingen. Met haar bedrijf wil zij vooral jonge werklozen op weg helpen een baan te vinden in het toerisme als gids, chauffeur. Dat zij nu de lokale bevolking helpt weer het leven op de rails te krijgen, past daar ook bij. Ze is zondag 5 augustus, de dag van de aardbeving op Lombok, gelijk een crowdfundingactie gestart. Vanuit alle kanten, zeker ook vanuit Schiedam, stromen de giften binnen. Voor vijf euro kan zij een hele familie helpen met voedsel, medicijnen en dekens. Dinsdag 7 augustus stond er al een paar honderd euro op de bankrekening en kon zij al inkopen doen in Mataram. Woensdagmorgen is zij met een volle vrachtwagen vertrokken naar het noorden van het eiland. Vanwege het succes van de actie wil zij dit een vervolg geven. Maar eerst nu de handen uit de mouwen daar.

Geld storten kan op NL79ABNA0589327100 ten name van N.M. Beijen, onder vermelding van 'aardbeving'.

Fotobijschrift onder: Nina en haar broer Boris bij de inschrijving van hun bedrijf bij de Kamer van Koophandel

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: