De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zaterdag blauw wegens wereld ME-dag

Stadserf staat er gekleurd op

Stadserf staat er gekleurd op

SCHIEDAM - In april is het Stadserf-complex voorzien van nieuwe buitenverlichting, die een stuk minder energie verbruikt dan de oude. Met de nieuwe led-verlichting kan er bij speciale gelegenheden bovendien voor worden gekozen de kleur van het licht aan te passen.

De gemeente Schiedam heeft steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Het terugdringen van het energieverbruik en daarmee het beperken van de CO2-uitstoot, is daar een voorbeeld van. Toen de buitenverlichting van het Stadserf-complex moest worden vervangen, was het dan ook een logische keuze om led-verlichting toe te gaan passen. De nieuwe verlichting heeft een hogere lichtopbrengst, waardoor de helft minder lampen nodig zijn. De nieuwe verlichting is ook energiezuiniger en bovendien onderhoudsvrij. Dit bespaart veel kosten, waardoor de investering binnen vier jaar wordt terugverdiend.

De led-verlichting maakt het mogelijk om bij speciale gelegenheden de kleur van het licht aan te passen. Zo is het Stadserf-complex bij wijze van proef op Koningsdag al oranje uitgelicht.

Bij maatschappelijk verantwoord inkopen tellen niet alleen de milieu-aspecten, maar ook sociale aspecten. Daarom koos de gemeente Schiedam ervoor de fabricage van de verlichting te laten verzorgen door het sociale werkbedrijf Dethon Terneuzen, dat hiervoor de kennis in huis heeft.

Aanstaande zaterdag zal het Stadserf na zonsondergang blauw gekleurd zijn. Dan wordt er aandacht gevestigd op de aandoening ME (Myalgische Encefalomyelitus), tijdens wereld ME-dag. Nederlandse patiënten voeren campagne onder de titel #VerlichtME. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: