De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wethouders Van Steenderen en Houtkamp geven het symbolisch startsein

Start bouw ParkEntree 1

Start bouw ParkEntree 1

SCHIEDAM - Vanmiddag gaven wethouders Van Steenderen en Houtkamp het startsein voor ParkEntree, een woonbuurt voor actieve senioren met alle voorzieningen in de nabije omgeving, gelegen tussen het stadspark Beatrixpark en de historische binnenstad van Schiedam. De tramhalte is op loopafstand. Het centrum is slechts enkele minuten fietsen.

door Louise Melchers

'Ideaal om hier te gaan wonen,' aldus de heer Lucas en mevr. De Keijser, die bungalow 6 hebben gekocht (zie foto onder). 'We zitten lekker dicht bij het park, zodat we makkelijk de hond uit kunnen laten en we wonen ook dicht bij de stad.' Het appartement is ruim en alles is lekker op de begane grond, zodat we hier lang kunnen blijven wonen.'

Ook de buren van nummer 5, het echtpaar Schouwenburg (zie foto 2 onder), is blij met de aankoop. Ze wonen al jarenlang in Schiedam en omdat hun huidige woning te groot wordt, willen ze graag verhuizen. Eerst dachten ze nog aan huren, maar toen ze dit project zagen, waren ze gelijk verkocht. De gemeenschappelijke ruimte die erbij komt, spreekt ze ook heel erg aan. 'Doordat de metro zo dichtbij is, kunnen we heel snel bij onze kinderen komen en toch onze vriendenkring in Schiedam aanhouden.'

De heer Van Lienden en mevr. De Kok gaan aan de overkant op nummer 7 wonen (zie foto 3 onder). Zij zijn geen Schiedammers, maar zijn wel bekend met Schiedam (o.a. via het werk). De Hoogstraat is wel een punt van verbetering, maar het feit dat er zoveel activiteiten in Schiedam te doen zijn, spreekt ze wel aan.

Ook de bewoners van bouwnummer 13 zijn heel blij met hun nieuwe woning (zie foto 4 onder). Ze zijn, zoals iedereen, ook erg benieuwd naar wie er naast hen komen wonen.

Het project is ontwikkeld volgens het Senior Smart Living concept met aandacht voor comfortabele technologie en gemeenschapszin. Het spreekt de toekomstige bewoners zeer aan dat de woningen zijn uitgerust met veel snufjes zoals:  zonnepanelen; keyless entry, intelligente verlichting en een slimme thermostaat.

De wethouders mogen de eerste stenen metselen, maar de toekomstige bewoners laten nog wel even weten dat ze hopen dat de aannemer toch wel echte bouwvakkers in dienst heeft genomen. 'Het is de bedoeling dat het project eind 2018 gereed is, maar of dat gaat lukken is nu natuurlijk nog niet te zeggen', aldus Mona Rademaker, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed. 'We gaan ons best doen.'

Om alvast een beetje reclame voor Schiedam te maken, krijgen alle nieuwe eigenaren een doosje jeneverbonbons van De Bonte Koe mee naar huis.  

 

1 commentaar(en) op artikel "Start bouw ParkEntree 1"

Leuk stuk, Louise!

En ja, een stel echte bouvakkers op dit project, lijkt mij zeker een prima idee, wil het niet op een folly gaan lijken.

Door: Fleur Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker