De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Twee auto's rijden winkel binnen

Twee auto's rijden winkel binnen

SCHIEDAM - In Schiedam Centrum zijn twee auto's de voorkant van de computerwinkel Flasheart Automatisering in gereden. De winkel bevindt zich aan de Boterstraat 18, op de hoek met de Kreupelstraat.

De politie, de brandweer en de ambulance zijn ter plekke geroepen. Het betreft een witte kleine Kia Picanto en een eveneens compacte grijze Opel Agila. De Opel kwam uit de parkeergarage en blijkt de geparkeerd staande andere auto te hebben geraakt, waarna beide auto's de gevel c.q. pui hebben geraakt en fors beschadigd. De rechterpui van het hoekwinkelpand ligt eruit. Ook binnen in de winkel is de schade aanzienlijk. De Boterstraat is gedurenden enkele uren voor het verkeer afgesloten geweest.

In de grijze auto zaten twee personen - een bejaard echtpaar - vast door hun goed werkende airbag. Nadat zij waren bevrijd, zijn zij voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Zij waren vooral flink geschrokken.

Omstanders meldden dat de grijze auto uit de uitgang van de ABC Parkeergarage kwam, met een wiel de stoep op de hoek van Kreupelstraat en Boterstraat raakte, daardoor de macht over het stuur verloor en in plaats van te remmen in paniek het gaspedaal zal hebben ingetrapt, waardoor hij met grote vaart op de Kia afreed en vervolgens de Kia door de winkelpui heeft gedrukt. Mogelijk is de man onwel geworden achter het stuur waardoor dit kon gebeuren. 

Toen de twee auto's naar binnen reden, zat de eigenaar van Flasheart Automatisering in zijn winkel te werken. Verder waren er geen personen binnen. "Wat ik dacht, ja eigenlijk weinig. Was wel even een rare gewaarwording en flink schrikken. Daarna heb ik niet meer gewerkt", zei de winkeleigenaar. De eigenaresse van de witte Kia had vorige week nog samen met de eigenaar van Flasheart Automatisering een zwaan vanaf de Boterstraat weer terug richting Schie geleid. Onverwacht kwamen beiden vandaag weer in contact met elkaar. "Ik zat op mijn werk toen het gebeurde; ja, is wel vreemd als je dan hoort wat er is gebeurd." 

1 commentaar(en) op artikel "Twee auto's rijden winkel binnen"

Toch maar overwegen om autorijden te laten voor wat het is

Door: Wim Houweling Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: