De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Het wordt weer wintertijd

Zaterdag op zondag klok terugzetten

Zaterdag op zondag klok terugzetten

SCHIEDAM/NEDERLAND - De zomer is voorbij, de herfst is aangebroken en komend weekend zeggen we ook de zomertijd voor een halfjaar vaarwel. Dit jaar moet de klok een uur worden teruggezet in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober. 

Zomertijd (in België ook zomeruur genoemd) is de tijd die gedurende de zomermaanden wordt aangehouden door de klok een uur vooruit te zetten, dit wil zeggen de klok een uur voor te laten lopen op de standaardtijd (die in dit verband ook wel wintertijd genoemd wordt). In circa 70 landen wordt het systeem van zomer- en wintertijd gehanteerd, waaronder alle EU-staten. In de EU loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober. De zomertijd loopt dit jaar voor ons land tot 03:00 uur op zondag 27 oktober. 

Om 3.00 uur zondagnacht draaien we de wijzers dus een uur terug, en is het dus 2.00 uur. Je zou kunnen zeggen, dat wordt een uur extra slapen. De echt uitgeslapen mensen zetten de klok overigens al een uur terug, als ze op zaterdagavond naar bed gaan...

Overigens, het gebeurt altijd weer dat mensen er geen erg in hebben dat het weer wintertijd is. Die staan zondagmiddag bijvoorbeeld vrolijk al om 1 uur op het voetbalveld, voor de wedstrijd die om 2 uur begint. Die zijn in ieder geval lekker op tijd dus.

Voor het geval je al vooruit wil kijken wanneer het in 2020 zomertijd wordt, en ook daarna voor vele jaren de wisslingen al wil weten, geven we de link naar deze pagina: https://www.kalender-365.nl/zomertijd_en_wintertijd.html

Bron afbeelding Wikipedia; Daniel FR, Plenz

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker