De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Het wordt weer wintertijd

Zaterdag op zondag klok terugzetten

Zaterdag op zondag klok terugzetten

NEDERLAND - De zomer is voorbij, de herfst is aangebroken en komend weekend zeggen we ook de zomertijd voor een halfjaar vaarwel. Dit jaar moet de klok een uur worden teruggezet in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober. 

Zomertijd (in België ook zomeruur genoemd) is de tijd die gedurende de zomermaanden wordt aangehouden door de klok een uur vooruit te zetten, dit wil zeggen de klok een uur voor te laten lopen op de standaardtijd (die in dit verband ook wel wintertijd genoemd wordt). In circa 70 landen wordt het systeem van zomer- en wintertijd gehanteerd, waaronder alle EU-staten. In de EU loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober. De zomertijd loopt dit jaar voor ons land tot 03:00 uur op zondag 29 oktober. 

Om 3.00 uur zondagnacht draaien we de wijzers dus een uur terug, en is het dus 2.00 uur. Je zou kunnen zeggen, dat wordt een uur extra slapen. De echt uitgeslapen mensen zetten de klok overigens al een uur terug, als ze op zaterdagavond naar bed gaan...

Overigens, het gebeurt altijd weer dat mensen er geen erg in hebben dat het weer wintertijd is. Die staan zondagmiddag bijvoorbeeld vrolijk al om 1 uur op het voetbalveld, voor de wedstrijd die om 2 uur begint. Die zijn in ieder geval lekker op tijd dus.
 

Bron afbeelding Wikipedia; Daniel FR, Plenz

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: