De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Museum Vlaardingen

50 stukken uit streekmuseum

50 stukken uit streekmuseum

VLAARDINGEN - Vanaf zaterdag 22 december 2018 is de tentoonstelling ‘Verzamelaar van Verhalen – Topstukken uit de collectie van Jan Anderson’ te zien bij Museum Vlaardingen. Op vrijdag 21 december werd de tentoonstelling officieel geopend.

Tijdens de openingshandeling vertelde Jan Anderson aan interviewer Perry Moree, lid Raad van Toezicht Museum Vlaardingen, dat vooral zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog ertoe hebben geleid om te starten met zijn omvangrijke verzameling boeken, prenten en voorwerpen. Bij de tentoonstelling hoort een boekje, waarvan het eerste exemplaar uitgereikt werd door historicus Perry Moree aan Bart de Leede (rechts op de foto), wethouder in Vlaardingen, maar woonachtig in Schiedam. Na het officiële gedeelte gaf Jan Anderson nog een rondleiding door de zalen van het museum.

De verzamelingen van Jan Anderson zijn niet alleen te zien in zijn eigen Streekmuseum (aan de Kethelweg 50, 3135 GM Vlaardingen, gratis toegang) en in Museum Vlaardingen, maar vaak ook buiten Vlaardingen. Zo worden de stukken regelmatig uitgeleend aan andere musea of worden ze gebruikt als rekwisieten in films. Speciaal voor Museum Vlaardingen is een selectie gemaakt van 50 topstukken, alle voorzien van een persoonlijk verhaal. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van bezoektips uit de regio. Alvast dank. 


 

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: