De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zondag allerlei activiteiten voor kinderen in Stedelijk

Bakwedstrijd kids in museum

Bakwedstrijd kids in museum

SCHIEDAM - Op de laatste dag van de kerstvakantie, op zondag 7 januari, organiseert het Stedelijk Museum Schiedam allerlei feestelijke activiteiten 'met minder suiker'. Luister naar zoete verhaaltjes, bak gezonde cupcakes of maak een filmpje waarin snoep de hoofdrol speelt. Wil je weten wat kunstenaars met snoep maken? Loop dan mee met de rondleiding door Sticky Business. De verleiding van suiker in de kunst en laat je inspireren om de mooiste cupcakes te maken.

in een speurtocht door de tentoonstelling is veel te ontdekken. Wat zie, ruik of proef jij? We hebben speurtochten voor verschillende leeftijden van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Ga op reis door de suikerwereld. Kom lekker bij het haardvuur zitten en luister naar zoete verhaaltjes. Of doe mee aan een workshop: 'stop-motion film'. Maak met snoep en suikerklontjes je eigen suikerzoete filmpje. Kom samen met je ouders kijken naar kunst over suiker. Fantasieën komen tot leven bij het supergrote snoeplandschap. De gids vertelt je alles over de bubbelende ketel met suiker.

Bakwedstrijd
Zi jn gezonde cupcakes lekker? Als jij ze zelf maakt wel! Versier ze met wortelslierten, kokosrasp en nootjes. De drie beste, creatiefste, kunstzinnigste bakkers winnen een leuke prijs. De bakmiddag is gratis voor kinderen. Ook de tentoonstelling Sticky Business is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. Volwassen Schiedammers betalen € 5 (gratis met RotterdamPas, Museumkaart). 

 Foto: Speurtocht Snoeplandschap op de tentoonstelling Sticky Business. Fotografie: Kim vanDee

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: