De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Woef Side Story in Theater aan de Schie

Cultureel je kind uitlaten?

Cultureel je kind uitlaten?

SCHIEDAM - Kinderen zijn dol op dieren en kinderen vinden theater spannend. Combineer je die twee ingrediënten dan krijg je een heerlijk maaltje waar de kleintjes van smullen. De familievoorstelling Woef Side Story is een hilarische en ontroerende 'Romeo en Julia op zijn hondjes' en voldoet aan alle eisen. Maar ook voor de ouderen is het geen straf deze heerlijk hilarische voorstelling te mogen meebeleven.

door Peter Joore (foto door Sanne Peper)

Woef Side Story won in 2013 vijf Musical Awards, waaronder die voor beste kleine musical, en de Z@pp Theaterprijs 2013 als beste jeugdvoorstelling van het seizoen. Iemand zei: ‘Wat een gaaf uitbundig hondsdol feest. Het is vet, kluchtig, origineel, maf, brutaal en vooral honds, hijgerig en hilarisch.’ Ja, durf dan maar eens nee te zeggen tegen onze toekomst en voortzetting van de familienaam. De stoere straathond Toto is stapelverliefd op de bloedmooie rashond Marina en zij op hem. Maar ze krijgen hun liefde niet cadeau. In een wereld waarin iedereen in hondenhokjes is ingedeeld, mag hun liefde zelfs niet bestaan. Is de liefde van Marina en Toto sterker dan al het geblaf om hen heen? Het verhaal is losjes gebaseerd op de West Side Story waar Tony en Maria de rol van Romeo en Julia vormgeven in de Upper West Side van New York, de plek waar Pools/Amerikaanse en Puerto Ricaanse straatbendes elkaar het leven zuur maakten.

Woef Side Story speelt zich af in de wonderlijke wereld van dogshows, hondenkapsalons en uitlaatstroken. Er wordt nogal wat afgegromd: zwerfhonden en chique viervoeters vliegen elkaar voortdurend in de haren. Het is net de grote mensen wereld: het gedrag van de baasjes is eigenlijk al net zo bij de beesten af. Zo wil mevrouw Schoonbroek een nette uitlaatplaats voor haar deur, tot ergernis van haar slonzige buurman Bob. En dan is er ook nog de valse dokter Prick met zijn gevaarlijke en angstaanjagende verdovingsspuit … De vraag is of alles goed afloopt … en de liefde van Toto en Marina uiteindelijk doorgang vindt.

Theater aan de Schie
Stadserf 1
3112 DZ Schiedam
Telefoon: 010-2467467
E-mail: kassa@theareaandeschie.nl
Website: www.theateraandeschie.nl
Datum: zaterdag 7 april
Aanvang: 19.00 uur

Entree: € 25,00
Entree kinderen: € 20,00

Neem een gratis abonnement op De Schiedammer Online... Hoe je dat doet? Door ons te volgen op Facebook. We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over uitgaan in Schiedam goed volgen. Help ons groeien door jouw like. Bij voorbaat onze dank. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: