De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Expositie Joop Polder: De Ultieme Droom

Expositie Joop Polder: De Ultieme Droom

SCHIEDAM - Art Gallery Voûte houdt een soloexpositie 'Joop Polder. De Ultieme Droom' van woensdag 24 oktober tot en met zondag 11 november. De officiële opening zal worden verricht op 20 oktober a.s. in het Stedelijk Museum Schiedam door Warmold A. Baron van der Feltz. Na de officiële opening is de tentoonstelling te zien bij Art Gallery Voûte. 

Joop Polder (Den Haag, 1939) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, De Academie van Schone Kunsten in Brussel en de Academie des Beaux Arts in Parijs. De schilderijen van Joop Polder zijn opgenomen in diverse gerenommeerde kunstcollecties. De schilderijen zijn figuratief: alles is herkenbaar en alles is imaginair; zijn stadsgezichten, zijn duinen en zee, zijn trams bestaan alleen in zijn werk. ‘Ik zoek in mijn schilderijen een verdroomde wereld vol warmte en veiligheid’. In deze wereld is het stil, de beweging heeft zich teruggetrokken. Architectuur is een belangrijke inspiratiebron. Op de tentoonstelling zal onder meer het eerste schilderij van Joop Polder uit 1944 worden tentoongesteld. De schilderijen zijn te koop.

Joop Polder nam deel aan exposities in Miami, San Francisco, Parijs, Marseille, Mandelieu-la-Napoule, Leysin (Zwitserland), Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Doha, Marbella, Ibiza en Londen. Zijn kunstwerken maken deel uit van belangrijke kunstcollecties:
- Ministerie van Buitenlandse Zaken
- Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau
- Koninklijke Verzamelingen, Den Haag
- ING Bank
- Haags Gemeentearchief
- Collectie Van Ketwich Verschuur
- Collectie Bronsgeest
- Diverse privécollecties wereldwijd.

De expositie bij Art Gallery Voûte is toegankelijk van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: