De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Campagne 'Nederland Leest' met culinair tintje

Je bent wat je leest, geschenkboek Bieb

Je bent wat je leest, geschenkboek Bieb

SCHIEDAM - De campagne 'Nederland Leest' is deze maand van start gegaan. Het thema van dit jaar is voeding. Bij de campagne hoort dat leden van de Bibliotheek Schiedam gratis het geschenkboek 'Je bent wat je leest' kunnen afhalen in een van de vestigingen van de Bibliotheek Schiedam. 

Het geschenkboek van dit jaar bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen. Vijf culinaire kopstukken belichten het thema voeding ieder vanuit hun eigen blik. Zo vormt het boek een verfijnd menu met: fictie, non-fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten. Naast dit boek heeft de bibliotheek deze maand ook een programma samengesteld met het thema voeding.

Op dinsdagavond 13 november wordt gestart met een bijeenkomst van Positief Opvoeden over gezonde voeding voor kinderen. Samen met het Voedingscentrum, CJG en KomKids worden vragen van ouders over goede en gezonde voeding voor kinderen beantwoord.

Culinair columnist, blogger en vlogger Jet van Nieuwkerk (de dochter van Matthijs) is op woensdagavond 14 november te gast in de Korenbeurs. ‘Een happy & healthy leven, niet te streng en al helemaal niet saai’ is haar motto. In de vorm van een vraaggesprek met haar, wordt gesproken over de onderwerpen die zij regelmatig aansnijdt. 

Zaterdag 17 november staat het FoodFestival op het programma. Lezingen, workshops, proeverijen, SuikerZoete films over voeding en infostands met lokale ondernemers zijn de ingrediënten van deze dag. Het FoodFestival gaat 12 uur van start. 

Zaterdag 24 november is het tijd voor wat Arbeidsvitaminen. Het akoestisch duo ShortDay speelt muziek uit de jaren, 70, 80 en 90. Aanvang 14.00 uur.

Het programma wordt afgesloten  met een Literair Café, waar op woensdagavond 28 november vanaf 20.00 uur Ronald Giphart te gast zal zijn. Naast schrijver van romans en zijn ambassadeurschap van de campagne Nederland Leest, heeft hij ook culinair het een en ander in zijn mars.  Zijn meest recente boek heet 'prakken en stampen'. In dit boek en zeker ook op deze avond zal hij wat geheimen prijsgeven. 
 

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: