De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Komt er 1-daags 'jeneverfeestje'?

Komt er 1-daags 'jeneverfeestje'?

SCHIEDAM -  Het Jeneverfestival 2018 is afgeblazen, omdat de vloer van de Havenkerk aan de Lange Haven te slecht is. Helaas, het is niet anders, op naar volgend jaar dan, is kortgezegd de boodschap. Het festival is echter zo verankerd in de stad, dat de politiek zich ermee is gaan bemoeien.Leefbaar Schiedam en AOV vinden dat locatieproblemen het festival niet in de weg zouden mogen staan. Is er genoeg aan gedaan door Schiedam, om naar alternatieven te zoeken, zo vragen partijen zich af. Een lichtpuntje: Schiedamse distillateurs zijn pragmatisch en zijn zelf begonnen met het zoeken naar een alternatief.

De gedachten gaan, naar het verluidt, nu in de richting van een eendaagse jenever-manifestatie tijdens Koningsdag, vrijdag 27 april, op de terreinen rond het Dirkzwager-terrein. Aangezien het merk Dirkzwager helaas ter ziele is, kan dit als 'neutraal terrein' gezien worden door de verschillende distillateurs. Het zou helemaal mooi zijn als de Dirkzwager-panden gebruikt zouden kunnen worden, maar of daar mogelijkheden toe zijn, daar gaat de curator over.

Hoewel het eendaagse jeneverfeestje natuurlijk niet het door het Jenevermuseum in al die jaren zo prima georganiseerde festival vervangt, zou het een prettige pleister op de wonde zijn voor de jeneverstad van Nederland en alle liefhebbers van het gedistilleerd. Het Jenevermuseum is al in de plannen gekend en zal er uiteraard, zoals je dat van deze drank doet, warm van worden. Voor alle duidelijkheid, alcohol is slecht voor de gezondheid, voor degenen die dat nog niet wisten... Maar zo'n festival of wat daar voor in de plaats komt is, hoe dan ook, leuk. 

Foto Gert Struijs

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: