De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

132 kunstenaars van binnen en buiten Schiedam tijdens Open Expo

Kunstmanifestatie in Stedelijk Museum

Kunstmanifestatie in Stedelijk Museum

SCHIEDAM - Het concept is simpel: Schiedamse kunstenaars vragen een niet-Schiedamse collega als introducé om samen vier dagen lang in het Stedelijk Museum Schiedam te exposeren.  Van 6 tot en met 9 september bezoek je gratis het Stedelijk Museum Schiedam om deze grote kunstmanifestatie van Open Expo te zien en te beleven.

Open Expo Schiedam heeft maar liefst 66 aanmeldingen ontvangen van professionele kunstenaars die in Schiedam wonen, in Schiedam als zodanig werkzaam zijn of lid zijn van de Schiedamse kunstenaarsvereniging Stichting Kunstwerkt. Deze 66 kunstenaars nemen op hun beurt 66 introducés mee. Dat geeft de duizelingwekkende hoeveelheid van 132 deelnemers.

De deelnemers komen uit 28 verschillende steden. De meesten introducés komen uit Rotterdam, namelijk 21 personen (27,72%). 5 personen geven de expositie internationale allure. Zij komen uit Brazilië, Congo, Hongarije, Duitsland en Luxemburg. Sommige kunstdisciplines komen vaker voor dan andere. Zo geeft 51,2% schilderkunst aan als hoofddiscipline, 28,2% fotografie, 19,2% tekenen, 7,7% performance art, 6,4% illustratie/grafisch. Met groot enthousiasme stelt het Stedelijk Museum voor deze unieke kunstmanifestatie welgeteld vier grote zalen beschikbaar.

Tijdens de vierdaagse kunstmanifestatie organiseren de kunstenaars voor publiek en voor en met elkaar een uitgebreid programma van lezingen, workshops, concerten, performances, filmvertoningen en meer. En: (bijna) alles in de expositie is te koop.

Open Expo Schiedam is vorig jaar ontstaan uit de Schiedamse Open Ateliers. De organisatie wil de zichtbaarheid van de Schiedamse kunst en kunstenaars bevorderen. Eerder realiseerde Open Expo Schiedam al een kunstroute, een Artist in Residence in een Schiedamse Brandersmolen en waren er exposities in de buitenruimte tijdens Winterlicht en Museumweek. Meer lezen over de projecten van Open Expo Schiedam? Dat kan via www.openexposchiedam.nl

Fotobijschrift: Kunstenaar Rob van der Ven, tijdens Open Expo 2017. Foto gemaakt door Darryll Atema.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: