De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Opening White Wall Project één groot feest

Met kwast en verf aan de slag in park

Met kwast en verf aan de slag in park

SCHIEDAM - Onder het toeziend oog van initiatiefnemer Paco Damau, vele (bekende en onbekende) schilders en een heleboel fotografen en filmers openden burgemeester Cor Lamers van Schiedam en locoburgemeester Arnout Hoekstra van Vlaardingen vanmiddag het enorme White Wall Project in het Prinses Beatrixpark in Schiedam.

door Louise Melchers

Na een korte toespraak moesten Cor Lamers en Arnout Hoekstra ook zelf met verf en kwast aan de slag en zij deden dat vol verve, terwijl kunstenaar Paco Damau aanwijzingen gaf. Daarna mochten de overige aanwezigen zelf aan de gang. Sommigen hadden hun idee al goed voorbereid. Zo kwamen Frans en Judith Vonk uit Maassluis met prachtige zeefdrukken met kraaien erop die ze verwerkten in hun kunstwerk. Ook wethouder Patricia van Aaken ging samen met haar dochter aan de slag. Deirdre Carasso, directeur Stedelijk Museum Schiedam, maakte samen met John van Sliedrecht van D66 en Louise Melchers van De Schiedammer Online een op de CoBrA-groep geïnspireerd stuk (zie foto boven).

Paco Damau stond te glunderen. Dit is precies wat hij bedoelde. Mensen gaan samen aan de slag en het maakt niet uit hoe goed je bent. Je raakt met elkaar in gesprek en je werkt samen aan één project.

Ook de kwast ter hand nemen? Dit kan nog tot en met 24 juni, zowel door de weeks als in het weekend. Meer informatie: www.whitewallproject.eu

 

1 commentaar(en) op artikel "Met kwast en verf aan de slag in park"

Tja, kunst ? Het is leuk voor kinderen. Daar is alles ook mee gezegd.

Door: Robert Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: