De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuwe manager poptempel gestart

Nieuwe manager poptempel gestart

WATERWEG - Gisteren was de eerste avond in de Kroepoekfabriek onder de nieuwe leiding van Rory Dickhoff. Voor meer dan 200 vrijwilligers en genodigden traden Willie & The Windmills op, een band uit de Rotterdamse regio die gespecialiseerd is in covers van Nederlandse nummers, met op toetsen het in Schiedam bekende gezicht van Gerben Lodder, muziekdocent aan SG Spieringshoek. Op bas Carina Hulspas, oud-leerlinge van deze school. 

Per 1 februari 2018 is Rory Dickhoff (31) de kersverse kartrekker op de vloer van De Kroepoekfabriek (KF). Renske Verbeek blijft algemeen directeur van zowel De KF als de Stadsgehoorzaal en maakt met liefde plaats voor nieuw talent, dat vol energie en frisse, jonge ideeën zit voor de stad en regio. Achter de schermen blijft Renske Verbeek zijn sparringpartner, terwijl zij met de komst van Rory meer tijd krijgt voor de frisse ambities van de Stadsgehoorzaal en de verbindingen tussen de podia en de stad.

"Ik ben een geboren en getogen Vlaardinger, die houdt van zijn stad. Mijn grootste passies zijn muziek en uitgaan. Ik hou van het nachtleven en van rock ‘n’ roll. De afgelopen jaren ben ik al actief geweest in Vlaardingen. Ik sta te popelen om mijn ervaring en passie in te zetten om De Kroepoekfabriek te laten rocken", zo stelt de nieuwe manager zich voor. “Het was nog best spannend. Toen de vacature intern werd uitgezet, heb ik er natuurlijk goed over nagedacht en alles in me zei dat ik dit moest doen. Het was een stevige procedure, met diverse gesprekken tot een assessment aan toe. De champagne ging dan ook open toen ik hoorde dat ik de nieuwe rol mag gaan vervullen. Ik heb onwijs veel zin om te beginnen en ik ben trots dat ik de kar mag trekken van hét poppodium van Vlaardingen.”

Je neemt de dagelijkse leiding van De KF over van Renske Verbeek, waarom is dat?
“Renske heeft nu best veel op haar bord met het runnen van twee podia, dat is bekend. Het belangrijkste doel van mijn komst is dat het programma, bezoekers, artiesten en het team van De KF de aandacht krijgen die ze verdienen, zodat De KF zich nog beter kan neerzetten in de regio als te gekke poptempel. Renske blijft algemeen directeur van de fuserende podia, dus we zijn haar zeker niet kwijt. Zij kan zo nog meer aandacht aan de gave ambities van de Stadsgehoorzaal geven, zodat de podia echt nog succesvoller de toekomst in kunnen.”

Je komt ons wel bekend voor, kan dat kloppen?
“Ja, dat zou best kunnen. Misschien wel al uit De Kroepoekfabriek? Daar heb ik gewerkt vanaf het begin tot aan 2014. En ook het afgelopen jaar was ik weer in De KF en de Stadsgehoorzaal te vinden om her en der te ondersteunen. Daarnaast ben ik ieder jaar betrokken bij het Zomerterras en werkte ik dit jaar ook voor de Maassilo in Rotterdam. Voor 2011 heb ik in diverse horecabedrijven in Vlaardingen gewerkt en in 2015 en 2016 was ik mede-eigenaar van BRLN, op de Westhavenkade. BRLN heeft het tot mijn grote verdriet helaas niet gered, wat mij de grootste lessen so far heeft gebracht.”

Wat zijn je plannen voor De Kroepoekfabriek?
“De Kroepoekfabriek zit vol dynamiek, dat hoort bij de doelgroep van De KF, de popcultuur en creatieve sector in het algemeen. Poppodia moeten daarom innovatief en creatief zijn en blijven. We zullen dus steeds zoeken naar nieuwe trends en bands. De vrijwillige ‘Kroe’ en het betrokken, zakelijk netwerk willen we vooral koesteren. Het blijft heel bijzonder om te zien dat zoveel bezoekers, vrijwilligers en ondernemers het poppodium steunen. Alle ambassadeurs zijn van onschatbare waarde en dat zou ik graag nog verder uitbouwen.”

Foto van Rory en Renske door Ton Delfos

Foto's onder van de band, door Louise Melchers (maak de foto's groter door erop te klikken)

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: