De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Fred van Willigen treedt op met Sweet Mary Jane

Ode aan de BluesRock

Ode aan de BluesRock

SCHIEDAM - Op zaterdag 20 januari treedt oud-Schiedammer Fred van Willigen met zijn band Sweet Mary Jane op in Podium Café de Graauwe Hengst aan de Lange Haven 28 te Schiedam. De band bestaat uit Fred van Willigen (gitaar en vocals), Ton Boekelman (bas en vocals) en Kees Bruijn (drums en vocals). Samen goed voor ruim 100 jaar podiumervaring. Het optreden begint rond 22.00 uur.

Sweet Mary Jane is een band geformeerd rond frontman Fred van Willigen, in Schiedam onder meer bekend van de band Summer Breeze, waarmee hij onder anderen samen met zijn jongere broer Rini al in de jaren '80 optrad. De huidige band brengt een ode aan de BluesRock uit de 60’s en 70’s, maar er staan ook songs uit andere decennia op het programma van muzikanten als Rory Gallagher, Thin Lizzy en Gary Moore, maar ook Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy, Bobby “Blue” Band, Jimi Hendrix, Bob Dylan, Elvin Bishop, The Doors, ZZ Top en Eric Clapton.

De mannen hebben een druk programma, want ze treden meerdere keren per week op en gelukkig wist Podium Café de Graauwe Hengst ze nu voor een optreden in Schiedam te strikken. Het belooft een feestje te worden. Ze kijken niet op van een genretje meer of minder en schromen ook niet om nummers uit een ander genre te "verbluesen". De insteek is simpel: ‘all you can eat’.
 

2 commentaar(en) op artikel "Ode aan de BluesRock"

'Genretje meer of minder' was even wennen. Het is correct! Knap geschreven met de lastige woorden !!

Door: aart lukaart Op:

Hallo bluesminnend Schiedam,

Summerbreeze trad al eind zestiger jaren op met Willem Ilmer op drums, Toon de Vaal op bas, Fred van Willigen op gitaar en ik zelf als zanger.

Door: John de Vaal Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: