De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Sint Radboud concert 'African Roots'

Sint Radboud concert 'African Roots'

SCHIEDAM - Het orkest van Sint Radboud is op zoek naar een nieuwe dirigent. Martijn Krijnen neemt in mei afscheid tijdens het concert van Sint Radboud in Theater aan de Schie.

Muziekvereniging Sint Radboud start het nieuwe jaar met de repetities voor orkest en koor. De dinsdag- en woensdagavonden zal het verenigingsgebouw Zaal De Noord aan de Kerkweg 46a weer gevuld worden met muzikale klanken in alle toonsoorten en maten. Ook de muzieklessen gaan weer van start. Daarnaast begint binnenkort een nieuwe introductiecursus blokfluit in samenwerking met enkele basisscholen in Schiedam-Noord.

In de maanden maart en april staat een concertcyclus gepland in de Sint Jacobuskerk waar op 4 zondagmiddagen diverse blaas- en slagwerkensembles zullen optreden. Onder de noemer 'Een Klassiek Uur Radboud' biedt de Jacobuskerk een podium voor composities voor onder meer een saxofoonkwartet en een octet met diverse blaasinstrumenten.

Op zaterdag 11 mei vindt een concert plaats in het Theater aan de Schie met als titel 'African Roots'. Hier zullen Afrikaanse muziek en Europese muziek met Afrikaanse invloeden te horen zijn en natuurlijk veel Afrikaans slagwerk. Dit is tevens het afscheidsconcert van dirigent Martijn Krijnen die dan 12,5 jaar muzikaal leider is van het orkest van Sint Radboud. De muzikanten van het Radboudorkest zullen komende maanden meerdere proefdirecties ondergaan en een keuze maken voor een nieuwe maestro.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het muzieknieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

 

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: