De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Turks dineren in museum

Turks dineren in museum

SCHIEDAM - Kom Turks eten en beluister de verhalen van Turkse Schiedammers in het Stedelijk Museum Schiedam. Maak op 1 december tijdens de islamitische feestdag Mawlid an-Nabi kennis met de Turkse volkskeuken.

Op vrijdagavond 1 december 2017 serveert gastkok Muzeyyen Özkan in het Stedelijk Museum Schiedam een drie-gangendiner. Proef de Turkse Volkskeuken en luister naar de familieverhalen van Turkse Schiedammers. De verhalen worden tijdens het diner in woord en beeld gepresenteerd in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère. De avond duurt van 17.00 - 20.00 uur. Kosten € 12,50. Graag aanmelden via info@stedelijkmuseumschiedam.nl.

De Turkse Volkskeuken ligt in het verlengde van de huidige tentoonstelling in het museum: Sticky Business, de verleiding van suiker in de kunst. Daar laten circa twintig (inter)nationale kunstenaars werk zien dat te maken heeft met suiker. Verspreid over de tentoonstellingszalen is er snoep, koek en andere lekkernijen uit verschillende culturen te zien. 

Facbookactie: win een diner voor twee
In samenwerking tussen De Schiedammer Online en het Stedelijk Museum Schiedam, is er een Facebook-actie, waarmee je kans kunt maken op een gratis diner voor twee op deze avond in het museum. Je kunt nog tot aanstaande vrijdag 12.00 uur meedoen. Ga naar deze post op onze Facebookpagina en deel deze post (en like deze Facebookpagina en die van het Stedelijk Museum Schiedam, of wellicht heb je de pagina's al geliked, dat is uiteraard ook mogelijk). Onder de deelnemers aan deze actie verloten we een gratis etentje; de winnaar wordt in de loop van volgende week bekendgemaakt.

Foto: Turks diner met verhalen van Turkse Schiedammers 


Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: