De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Opbrengst deels naar Gusto-monument

Veiling foto's Cas Oorthuys

Veiling foto's Cas Oorthuys

SCHIEDAM - Op zondag 15 april 2018 eindigt de tentoonstelling 'Wij waren de Gusto. Foto’s van Cas Oorthuys, 1959 - 1961' en veilt het Stedelijk Museum Schiedam vanaf 17.00 uur zo'n 30 foto's van deze bekende fotograaf. Welke foto's precies geveild worden is terug te vinden op de lijst die via deze link te downloaden is.  De biedingen beginnen bij € 40. Met de opbrengst van de veiling wordt onder andere het Gusto-monument in Schiedam gefinancierd.

Het Stedelijk Museum Schiedam brengt alle losse foto’s die nu te zien zijn op de tentoonstelling onder de hamer. Het gaat om dertig losse foto’s, niet de exemplaren die op het behang zijn afgedrukt. Met de veiling wil het museum de afbeeldingen weer onder de mensen brengen. ’Veel bezoekers van de tentoonstelling herkennen zichzelf of familieleden, dit is een unieke kans om die prachtige foto’s groot en mooi afgedrukt thuis op te kunnen hangen’, zegt directeur Deirdre Carasso.

De opbrengst gaat deels naar het Gusto-monument in Schiedam. Dat aandenken bestaat uit het gerestaureerde hekwerk uit 1905 waarin de Gusto-letters zijn verwerkt. Het wordt later dit jaar geplaatst en komt vlak bij het voormalige werfterrein naast het bruggetje.Het andere deel is bestemd voor het project Captions for Cas, waarmee het Nederlands Fotomuseum het gehele archief van Cas Oorthuys digitaliseert en beschikbaar stelt aan een breed publiek.

De inloop van de veiling is om 17.00 uur. Het veilen zelf duurt van 17.30 tot 18.30 uur. Aanmelden kan via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl onder vermelding van Fotoveiling. De biedingen beginnen bij € 40. Per persoon kan men maximaal twee foto’s kopen. Voorafgaand aan de veiling wordt uitgelegd hoe de veiling in zijn werk gaat. Als notaris treedt Jeroen Krabbendam op, werkzaam bij Van der Valk Netwerk Notarissen in Schiedam.

Foto: Een oud-werknemer van Gusto wijst zichzelf aan op een van de foto's van Cas Oorthuys die geveild gaat worden

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: