De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Paco Dalmau werkt aan het White Wall Project

Verf mee aan dit enorme schilderij

Verf mee aan dit enorme schilderij

SCHIEDAM - Van 27 mei tot en met 24 juni kun je in het Prinses Beatrixpark terecht voor het White Wall Project van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau (zie foto).  Het project wordt op zondag 27 mei om 13.00 uur geopend door burgemeester Cor Lamers van Schiedam, wethouder Arnout Hoogstra van Vlaardingen, en ook Maasluis zal niet ontbreken, maar op dit moment is het Paco nog niet bekend wie er namens Maassluis aanwezig zal zijn.

door Louise Melchers

Het is de vijfde keer dat de in Rotterdam wonende kunstenaar, die in 2017 de Waterweg Cultuurprijs won, zo'n soort project doet. Paco vertelt dat hij het grootste Nederlandse schilderij ooit wil maken, dit in samenwerking met bewoners uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Er zullen kunstenaars uit de regio aan meewerken, scholen doen mee, maar ook mensen die geen ervaring met schilderen hebben zijn welkom. In de weekeinden zullen docenten workshops geven, waarin je kunt leren hoe je met het materiaal kunt omgaan. Hij vertelt dat hij 150 kg verf heeft gekregen van een van zijn sponsoren, Royal Talens. Met deze verf kun je aan de slag en daar is Paco ontzettend blij mee. Ook is er in de weekenden muziek, theater en dans te bewonderen. Op 11 mei is hij in het park begonnen met de bouw van de 600 meter lange constructie (zie foto onder).

Als het project is afgelopen, worden de 50 beste kunstwerken uitgekozen en die zullen van 2 september tot 4 november 2018 op drie tentoonstellingen te zien zijn: in Stedelijk Museum Schiedam, Kade 40 in Vlaardingen en Theater Koningshof  in Maassluis. De laatste dag van de tentoonstelling kan iedereen in Stedelijk Museum Schiedam zijn eigen kunstwerk ophalen.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.whitewallproject.eu.

Hier zie je het interview door Jan Willem de Boer van JW TV.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: