De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Petty Oosthof pleit voor overzichtstentoonstelling in Stedelijk Museum

Wie kent Piet van Stuivenberg?

Wie kent Piet van Stuivenberg?

SCHIEDAM - De grootste wens van Petty Oosthof (1940) is dat er in het Stedelijk Museum Schiedam een tentoonstelling komt van het werk van Piet van Stuivenberg, een Schiedamse kunstenaar die volgens haar veel te weinig aandacht heeft gekregen.

door Louise Melchers

Petty: 'Schiedam heeft zo'n prachtige beeldhouwer en kunstenaar, terwijl veel Schiedammers dat helemaal niet weten. Daar moet verandering in komen. De eenvoud en houding van Van Stuivenberg spreken mij heel erg aan.'

Iedereen die wel eens bij Thurlede op de Nieuwe Damlaan is geweest, heeft een werk van Piet van Stuivenberg gezien. Het staat namelijk bij de ingang van dit verzorgingshuis. Het is een beeld uit 1968 en heet 'Geborgenheid'. Ook op de Burgemeester van Haarenlaan 1155 is een muurreliëf van Piet van Stuivenberg te zien. Het is in 1957 gemaakt en heet 'Drie kinderen'.

Petty is vrijwilligster in het Stedelijk Museum. Ze werkt op zaal en gaat graag in gesprek met bezoekers. Zelf houdt ze erg van kunst en ze volgde bij het Albeda College dan ook een aantal cursussen over kunstgeschiedenis.

Enige jaren geleden maakte ze via Gerrie van Stuivenberg kennis met het werk van Gerries oud-oom, Piet van Stuivenberg  en was er erg van onder de indruk. Wat is dit? vroeg ze zich af. Via Gerrie kreeg ze boeken en krantenknipsels en ze ging zich in Piet van Stuivenberg verdiepen.

Het deed haar enorm deugd dat één van de politici, Frans Hamerslag van Progressief Schiedam, bij de tentoonstelling 'De keuze van de politici' begin dit jaar gekozen had voor een werk van Van Stuivenberg, De Eene (voor 1954).

'Nu nog een overzichtstentoonstelling van het werk van Piet in het Stedelijk Museum Schiedam en dan ben ik helemaal gelukkig,' aldus Petty.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: