Titanic-film uit 1912 draait opnieuw

SCHIEDAM - In het kader van de landelijke Maand van de Geschiedenis (oktober 2019) vertoont Wenneker Cinema Schiedam op zondag 13 oktober om 15.00 uur de film ‘De Ramp van de Titanic’ uit 1912 met muzikale begeleiding van componist-pianist Tobias Wenting, violiste Nina Zuure en het Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus onder leiding van Annelies Prins. Wenting schreef muziek speciaal voor de film. 

Monopole, een plek van plezier

SCHIEDAM - Op vrijdag 13 september om acht uur in de avond houdt filmhistorica Saskia Smit een lezing over de geschiedenis van de Schiedamse filmtheaters. Het is de aftrap voor het Open Monumentenweekend van zaterdag 14 en zondag 15 september. Het (landelijke) thema van het Monumentenweekend is ‘Plekken van plezier’. 

Frits van Oostrom spreekt in museum

SCHIEDAM - De Historische Vereniging Schiedam houdt in de Maand van de Geschiedenis 'een Verhaal voor Schiedam' met als spreker Frits van Oostrom. Dit vindt plaats op woensdagavond 23 oktober in het Stedelijk Museum Schiedam.

Prijsuitreiking Hoogstraat-quiz

SCHIEDAM - Je hebt op onze site de afgelopen dagen vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam kunnen lezen. In het totaal ging het om vijftien vragen. De prijs is gewonnen door Janny Verhoeven. De prijs is de puzzel van De Gheyn, naar de stadsplattegrond uit 1598.

Wandel Langs de Vesten en in Bijdorp

SCHIEDAM - Het wandelseizoen van de Historische Vereniging Schiedam is over de helft. Er zijn ook in de komende maanden wandelingen gepland. In augustus zijn er twee wandelingen. De gidsen nemen wandelaars mee langs historische hoogtepunten in Schiedam. 

Welke winkel zat ooit in dit pand?

SCHIEDAM - Je hebt op onze site de afgelopen dagen vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam kunnen lezen. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Hier lees je de laatste drie vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedit café?denis.nl). Hierboven zie je een sportzaak, maar de vraag is welke winkel hier vroeger gevestigd was (keuze uit vier).

Weet jij welk café dit is?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedit café?denis.nl). Hierboven zie je café Wasman. Herken je dit café?

Wat kostte een corset in 1955?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedenis.nl). Hierboven een advertentie uit de Schiedamse Courant van 1955. Wat zou een corset (in guldens) gekost hebben in die tijd? 

Wat weet jij van juwelier C. Verkade?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedenis.nl). Op de foto boven Olivier Bode, eigenaar van juwelier C. Verkade.

Wanneer begon Magazijn Rosa?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedenis.nl). De foto boven gaat over vraag 6 over Rosa.

Wie weet welke boekhandel hier zat?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedenis.nl). Vraag 3 gaat over het winkelpand op de foto.

Wie zit er nu in deze winkel?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedenis.nl). Degene die de meeste goede antwoorden geeft, wint de historische puzzel van Schiedam die de vereniging in december 2018 heeft uitgebracht. Bij een gelijke...