Politiek

Vreemde eend in politieke bijt?

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Oh, ik ben een wethouder, ik ben een gevraagde wethouder 
Ik ben een Schiedammer in Vlaardingen... 

Maak van Schiedam vakmanschapstad

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer sprak in de rubriek 'politicus van de week' met Sandra Beenhakker (43), nieuw gemeenteraadslid voor de VVD. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Schiedam-Noord.

College schiet door in duurzaamheid

SCHIEDAM - In de rubriek 'politicus van de week' interviewde Jan Willem de Boer een nieuweling in de gemeenteraad: Pascal van Kraaij (28) van de nieuwe partij 'Ouderenpartij Schiedam'. Pascal werkt bij de Rabobank, is bedrijfseconoom, woont in Schiedam-West en is net als fractievoorzitter Maarten Reuderink afkomstig uit het PvdA-kamp. 

VVD voert puur GroenLinks-beleid

SCHIEDAM - In de rubriek 'de politicus van de week' interviewt Jan Willem de Boer de fractievoorzitter van L.O.S. Andres Rose. Die doet pittige uitspraken onder meer over sociale woningbouw, over de transitie van gas naar elektrisch, over de G1000, over de VVD en over de lokale omroep.

Rattenoverlast Nieuwland Groenoord

SCHIEDAM - Namens de fractie van D66 hebben Arjen Kuin en John van Sliedregt schriftelijke vragen aan het college van B&W van Schiedam gesteld over overlast door ratten. 

Onze campagne schoot tekort

SCHIEDAM - In de rubriek "De Schiedamse politicus van de week" sprak Jan Willem de Boer met de 21-jarige fractievoorzitter van de CDA Andreas Lepidis. Hij is student Natuurkunde. Hij doet pittige uitspraken, zoals: de campagne van het CDA is tekortgeschoten.
 

Solidariteit blijft centraal staan

SCHIEDAM - In de rubriek Schiedamse 'Politicus van de week' interviewt Jan Willem de Boer de fractievoorzitter van de PvdA, Petra Zwang. Zij is geboren en getogen in Schiedam en woont nu zo'n 20 jaar met veel genoegen in Schiedam-Noord, in de Woudhoek. De landelijke en lokale teloorgang van de PvdA doet haar pijn, maar geeft wel de gelegenheid het gedachtegoed op te frissen.

Onno Spek na zomer weer voorzitter

SCHIEDAM - Tijdens de onderhandelingen over het nieuwe college van B&W heeft Ad Mostert het fractievoorzitterschap tijdelijk overgenomen van Onno Spek. Spek pakt het fractievoorzitterschap van de VVD na de zomervakantie weer op.

Twee vertrouwde gezichten in college

SCHIEDAM - In het nieuwe college van B&W van Schiedam liefst 4 nieuwe wethouders. Die stelden we gisteren voor. Vertrouwde gezichten zijn Patricia van Aaken (43) van de CDA als wethouder en haar partijgenoot burgemeester Cor Lamers. De burgemeester is vandaag 62 jaar geworden. Jan Willem de Boer sprak met hen.

Mismatch maritiem werk en scholen

SCHIEDAM - Fahid Minhas (30) is in het nieuwe college wethouder namens de VVD. Hij is geboren in Rotterdam en verhuisde op zijn twaalfde naar Schiedam, waar hij eerst in Oost woonde en nu in West. Hij heeft onder meer wonen, sport en de maritieme havens in zijn portefeuille. Wat wonen betreft is het zijn uitdaging te werken aan evenwicht in de woningvoorraad.