Teleurstelling bij AOV over afsplitsing

SCHIEDAM - Het AOV geeft desgevraagd in een reactie, bij monde van wethouder Catelijne de Groot en fractievoorzitter Cock de Jong, aan teleurgesteld te zijn over de keuze die haar fractielid Anneke Post heeft gemaakt om zich van de fractie af te splitsen. Bemiddelen is niet gelukt. De deur blijft wel openstaan voor Anneke Post.

Anneke Post verlaat AOV-fractie

SCHIEDAM - De nieuwe gemeenteraad zit net enkele maanden van de beoogde vier jaar en er is al sprake van een afsplitsing. Anneke Post verlaat de AOV fractie en gaat als eenmansfractie verder.

Boodschappen routes senioren

SCHIEDAM - De CDA-fractie heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over het beleid op het gebied van dementie. Voor het CDA Schiedam is namelijk onduidelijk hoe de dementiezorg in Schiedam is geregeld. De prognose is dat in 2030 in Schiedam 1700 inwoners aan dementie zullen lijden. Nu zijn dat er tussen de 1200 en 1300.

Wij zijn coalitie noch oppositie

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer laat in de rubriek Politicus van de Week het raadslid van de CU/SGP Robert Berns aan het woord. Berns werkte als scheikundige gespecialiseerd op het gebied van gevaarlijke stoffen en is zeer onlangs met pensioen gegaan. 

Blijft gratis OV voor minima?

SCHIEDAM - De PvdA heeft een persbericht uitgebracht naar aanleiding van vragen die de fractie heeft gesteld aan het College van B&W van Schiedam over de voortzetting van het gratis reizen met het openbaar vervoer voor de minima binnen de regio. Je kunt het persbericht hieronder lezen.

Gemeente volgt 50 verwarde personen

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft subsidie gekregen van de nationale overheid om meer inzicht te kunnen krijgen in hoe om te gaan met 'verwarde mensen'. Dat zei wethouder Patricia van Aaken tegen Jan Willem de Boer van JW TV, tijdens een interview voor de rubriek 'Politicus van de week'. 

Vreemde eend in politieke bijt?

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Oh, ik ben een wethouder, ik ben een gevraagde wethouder 
Ik ben een Schiedammer in Vlaardingen... 

Maak van Schiedam vakmanschapstad

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer sprak in de rubriek 'politicus van de week' met Sandra Beenhakker (43), nieuw gemeenteraadslid voor de VVD. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Schiedam-Noord.

College schiet door in duurzaamheid

SCHIEDAM - In de rubriek 'politicus van de week' interviewde Jan Willem de Boer een nieuweling in de gemeenteraad: Pascal van Kraaij (28) van de nieuwe partij 'Ouderenpartij Schiedam'. Pascal werkt bij de Rabobank, is bedrijfseconoom, woont in Schiedam-West en is net als fractievoorzitter Maarten Reuderink afkomstig uit het PvdA-kamp. 

VVD voert puur GroenLinks-beleid

SCHIEDAM - In de rubriek 'de politicus van de week' interviewt Jan Willem de Boer de fractievoorzitter van L.O.S. Andres Rose. Die doet pittige uitspraken onder meer over sociale woningbouw, over de transitie van gas naar elektrisch, over de G1000, over de VVD en over de lokale omroep.

Rattenoverlast Nieuwland Groenoord

SCHIEDAM - Namens de fractie van D66 hebben Arjen Kuin en John van Sliedregt schriftelijke vragen aan het college van B&W van Schiedam gesteld over overlast door ratten. 

Onze campagne schoot tekort

SCHIEDAM - In de rubriek "De Schiedamse politicus van de week" sprak Jan Willem de Boer met de 21-jarige fractievoorzitter van de CDA Andreas Lepidis. Hij is student Natuurkunde. Hij doet pittige uitspraken, zoals: de campagne van het CDA is tekortgeschoten.