Niet doorgaan gondelvaart én taptoe

SCHIEDAM - De fractie AOV (Algemeen Ouderen Verbond) heeft vragen gesteld aan het college van B&W van Schiedam over het niet doorgaan van de Gondelvaart en over het niet doorgaan van de taptoe tijdens de Brandersfeesten. Je kunt de vragen hieronder lezen.

Kom met zomer- of weekendschool

SCHIEDAM - Fractie Post heeft een schriftelijke vraag gesteld aan het college van B&W van Schiedam over het in het leven roepen van een zomerschool, die kinderen met een achterstand in de zomervakantie kan helpen hun achterstand in te lopen. De Turkse gemeenschap in Schiedam heeft het wegwerken van achterstand bij kinderen op eigen houtje georganiseerd, maar doet dit niet in de zomervakantie maar in weekenden.   

DENK noemt boerkaverbod pestwet

SCHIEDAM - Vandaag, 1 augustus 2019, is de wet ‘Gedeeltelijk verbod op gezicht bedekkende kleding’ in werking getreden. Politieke partij DENK Schiedam noemt dit letterlijk een pestwet. De partij stelt tien schriftelijke vragen over het verbod aan het college van B&W. 

'Even ambtenaar bellen valt tegen'

SCHIEDAM - In Vlaardingen heeft een politieke partij kritiek uitgeoefend op een andere partij die te veel schriftelijke vragen stelt aan het college van B&W. De beantwoording brengt kosten met zich mee. In Schiedam zijn in de maand juli in totaal vier schriftelijk vragen gesteld. Alle vier de vragen zijn gesteld door de OuderenPartij Schiedam. De partij noemt dit zelf een drastisch middel, maar besloot dit op aanraden van ambtenaren toch...

Verschil van mening met gemeente

SCHIEDAM - OuderenPartij Schiedam vindt dat een voorlichtingsfilmpje van de gemeente als denigrerend kan worden ervaren. Het college van B&W heeft op schriftelijke vragen van de OuderenPartij over dit filmpje geantwoord. Volgens het college is het filmpje in B1-taalniveau. Het college vindt het niet nodig het filmpje aan te passen of te verwijderen. De OuderenPartij stelt nieuwe vragen over het filmpje naar aanleiding van het...

OuderenPartij wil wielklemmen

SCHIEDAM - Maarten Reuderink en Pascal van Kraaij van de OuderenPartij Schiedam hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van Schiedam, die erop neerkomen dat nogmaals wordt verzocht om wielklemmen als wapen in te voeren tegen foutparkeerders. Je kunt de tekst van de vragen hieronder in zijn geheel lezen. 

Op deze 3 adressen géén weedshop

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft vanmiddag bekendgemaakt dat op de volgende drie adressen de aanvraag voor het vestigen van een coffeeshop geweigerd is: Vlaardingerstraat 17b/15, Borodinlaan 68 en 's-Gravelandseweg 618. De aanvragers zijn hierover schriftelijk geïnformeerd.

Reactie burgemeester op LHBTI-brief

SCHIEDAM - "We zijn een stad die divers is en divers wil blijven. We zijn niet voor niets regenbooggemeente. Ras, geloof, geaardheid, we maken geen onderscheid. Daar staan we voor als gemeente. Ik kan me voorstellen dat uitlatingen van CU/SGP-fractievoorzitter Berns tijdens de raadsvergadering als kwetsend ervaren kunnen zijn", zegt burgemeester Cor Lamers in reactie op een brief die hij kreeg van de Stichting Jillis Bruggeman.

'Minister neemt bewoners niet serieus'

DEN HAAG - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen steunt groei van Schiphol. Dat blijkt uit correspondentie door het ministerie van 5 juli 2019. De Bewonerspartcipatiegroep Vereniging BTV-RotterdamAirport moest dit uit een persbericht vernemen. De vereniging heeft een boze brief aan de minister gestuurd. 

Op deze 4 locaties komt géén coffeeshop

SCHIEDAM - Vijftien aanvragers hebben zich kandidaat gesteld bij de gemeente om een coffeeshop te beginnen. Daarbij gaat het, zo geeft de gemeente aan, om 12 of 13 locaties die genoemde vijftien aanvragers op het oog hebben (het kan zijn dat meerdere aanvragers dezelfde locatie op het oog hebben). Eind van de middag maakte burgemeester Lamers bekend dat voor vier locaties de aanvraag inmiddels is geweigerd, te weten: Rubensplein 4,...

'Lamers snoerde raadsleden de mond'

SCHIEDAM - "In de raadsvergadering van 2 juli liet de fractie van de CU/SGP zich onnodig kwetsend en beledigend uit over LHBTI’ers. Toen een aantal raadsleden daarover een opmerking wilde maken werd hen door de burgemeester de mond gesnoerd", schrijft Theo van der Heijden, voormalig homo-ambassadeur in Schiedam  en tegenwoordig voorzitter van de Stichting Jillis Bruggeman.

Wall of Fame van sporters gaat door

SCHIEDAM - Gemeenteraadsleden Jaap Pegtel van CDA en Bertus Feelders van VVD dienden gisteravond bij de gemeenteraadsvergadering een gezamenlijke motie in voor een Wall of Fame voor Schiedamse sporters. De motie werd aangenomen.