Schiedam heeft wat goed te maken

HONKBAL - De honkballers van SV&HV Schiedam hebben aanstaande zondag op eigen veld tegen Tex Town Tigers wat goed te maken. Ondanks een voorsprong van 9-3 in de 7e inning moesten de Schiedammers afgelopen weekend hun meerdere erkennen in Alphians, dat er met de volle buit vandoor ging. SV&HV Schiedam verloor in de laatste inning met 12-13.

"We doen bepaalde dingen gewoon goed"

ÇRICKET - Voor geen enkele tegenstander hoefde Excelsior'20 dit seizoen ook maar enige angst te hebben. De Thurledeploeg werd vooraf niet als titelpretendent gezien, zeker wel als gevaarlijke outsider. HBS was de gedoodverfde kampioenskandidaat met HCC dat ook alles had gedaan om de hoofdmacht op sterkte te brengen. Excelsior'20 vond de rol van underdog niet vervelend, maar zag geleidelijk wel de koppositie naderen. Dat gaf vertrouwen...

Excelsior'20 landskampioen

CRICKET - Met een grote zes sloeg Lenert van Wyk Excelsior'20 naar het kampioenschap in de Topklasse. Dosti kwam eerst battend tot een beschamende 61 all out waarna de Schiedammers met 67 voor 3 opnieuw aan de winnende hand bleven. De vreugde bij captain Tom Heggelman en zijn mannen was groot; de 3e titel binnen 4 jaar was een feit. ,,Een prachtig seizoen met een brede selectie heeft zijn vruchten afgeworpen.''

SVV onthult monument landstitel

VOETBAL - Zeventig jaar geleden werd SVV landskampioen door de kampioensfinale te winnen van Heerenveen. Dat wordt zondag 25 augustus aanstaande niet alleen gevierd met een replay van de kampioensfinale, maar ook met andere activiteiten zoals de onthulling van een monument voor genoemd landskampioenschap.

Noordfest op Willem-Alexander sportpark

SCHIEDAM - Bij de gemeente Schiedam is een vergunning aangevraagd voor het organiseren van het evenement Noordfest in het sportpark Willem-Alexander (Zoomweg 2) te Schiedam op zaterdag 31 augustus 2019 van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Scout de voetbaltop van de toekomst

SCHIEDAM/'S-GRAVENZANDE - Ton van de Water (tweede foto onder) is manager commerciële zaken en PR bij voetbalclub FC 's-Gravenzande. Deze geboren Schiedammer is één van de organisatoren van het internationaal aansprekende jeugdvoetbaltoernooi (onder 14) dat op 23, 24 en 25 augustus in het Westland plaatsvindt en dat gratis toegankelijk is. Het biedt een uitgelezen mogelijkheid om de toppers van de toekomst als voetbaltalent aan...

Excelsior'20 kan titelbeker al aanraken

CRICKET - Welk totaal de cricketers van Excelsior'20 de laatste weken maken, en echt niet vaak imponerend, de tegenstander wordt ruim onder de 'target' naar de kant gestuurd. Op Thurlede kwam de thuisploeg tegen HBS tot 169 runs. Het antwoord van de Haagse gasten was een luttele 107 all out. Volgende week kunnen de mannen van captain Tom Heggelman bij winst tegen Dosti de kampioensschaal heroveren.

Crickettitel lonkt naar Excelsior'20

CRICKET - Aanstaande zondag zouden de cricketers van Excelsior'20 zomaar de landstitel kunnen grijpen. Thuis tegen HBS, dat samen met HCC en ACC nog aanspraak kan maken op het landskampioenschap, kan een zege voor de thuisclub en winst van ACC op HCC de felbegeerde schaal weer thuisbrengen.

SUP-race in de Buitenhaven

SUPPEN - Bij de gemeente is een vergunning aangevraagd voor het organiseren van de Distillery SUP Race aan de Buitenhavenweg (voormalig VROM-terrein) te Schiedam op 1 september 2019 van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Titelkansen Hermes-DVS over

CRICKET - De cricketers van Hermes-DVS hebben in de allesbeslissende ontmoeting met Punjab zich van hun slechtste kant laten zien. Eerst battend kwamen de Schiedammers tot het schamele totaal van 117 all out. Punjab trok aan bat gelijk ten aanval en passeerde het totaal na 10 overs, 118 voor 0.

Crickettitel Excelsior'20 heel nabij

CRICKET - En weer werd een lastige hobbel door de cricketers van Excelsior'20 genomen. Naaste belager HCC gedroeg zich opvallend stoer maar kon de aangekondigde 'trash talk' al gauw achterwege laten. Na de 201 all out van Excelsior'20 kwamen de Haagse 'babbelaars' niet verder dan 152 all out. Winnen de mannen van captain Tom Heggelman volgende week thuis van HBS en verliest HCC bij ACC dan kan de kampioensvlag...

Denise in The Rising Stars

CRICKET - Afgelopen week heeft in Engeland het ICC Women’s Development Squad tour of Engeland 2019 plaatsgevonden. Vanwege haar prestaties tijdens het afgelopen toernooi in Spanje was Denise van Deventer-Hannema als enige Nederlandse uitgekozen om mee te doen met een team geformeerd uit de sterkste spelers.