Eerste zege voor Kethel Spaland

VOETBAL - De zondagjongens van Kethel Spaland hebben hun eerste overwinning van dit prille seizoen geboekt. De volgelingen van trainer Ruud Spierings moesten heel diep gaan, maar stapten uiteindelijk met een 3-4 overwinning van het veld.

SVV (zo) lijkt op stoom te komen

VOETBAL - Het gepromoveerde SVV liet opnieuw blijken een aanwinst te zijn voor de 2e klasse D. Thuis tegen Meeuwenplaat was de ruststand 1-2, maar stond na 90 minuten een indrukwekkende 6-3 eindscore op het bord. Dick Tijdeman toonde andermaal zijn waarde door drie treffers te scoren.

Excelsior'20 - VFC geen spektakel

VOETBAL - De streekderby tussen Excelsior'20 en VFC was niet het voorspelde spektakelstuk zoals in eerdere uitgaven. De 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, in de 20e minuut, werd twee minuten later al ongedaan gemaakt, 1-1. Zowel Excelsior'20-trainer Gökhan Cayir als VFC-oefenmeester Raymond de Romph sprak na afloop van een goed resultaat en een wedstrijd die tenminste niet verloren was gegaan.

Nexus mist kans voor aansluiting

KORFBAL - Zaterdag stond voor Nexus de wedstrijd tegen de nummer drie uit de poule, DES uit Delft, op het programma. Op voorhand beloofde het een lastige wedstrijd te worden voor Nexus, maar het team geloofde erin dat er een mogelijkheid was om de twee punten in Schiedam te houden en aan te sluiten bij de middenmoot. Helaas moest Nexus toch zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Nexus verloor nipt met 14-15.

Kethel Spaland (za) kan niet scoren

VOETBAL - De zaterdagvoetballers van Kethel Spaland kennen een moeizame start van het seizoen in de 2e klasse D. Ook in de thuiswedstrijd tegen Hellevoetsluis wisten de gepromoveerde Schiedammers nauwelijks indruk te maken. Omdat Hellevoetsluis op zoek was naar punten en ook de nul heilig had verklaard, bleef de beginstand ook de eindstand, 0-0.

Hermes-DVS zakt door ondergrens

VOETBAL - De voorbereiding op het voetbalseizoen was glansrijk, eenmaal begonnen aan het echte werk kunnen de Schiedammers helemaal niets meer klaarmaken. FC Maense was heer en meester op eigen veld en stuurde de lichtblauwhemden met een 3-0 nederlaag terug naar Harga.

HBSS liet Toon Wolters in de steek

VOETBAL - Ietwat teneergeslagen stond HBSS-trainer Toon Wolters na de 3-0 nederlaag bij Lyra de pers te woord. ,,We speelden een prima 1e helft, waarin we meer kansen kregen dan de tegenstander. We vergaten het verschil in doelpunten uit te drukken. Dan spreek je alles weer door in de rust en sta je binnen 5 minuten met 2-0 achter. Ineens zo slap, daar begrijp ik dan helemaal niks van.''

SVV (za) verrast vriend en vijand

VOETBAL - Het eerste zaterdagelftal van SVV kwam op bezoek bij De Egelantier Boys uitermate verrassend uit de hoek. De hooggeklasseerde thuisploeg moest werkelijk alles uit de kast halen om telkens een achterstand goed te maken. Na een waar spektakelstuk floot de scheidsrechter af bij 4-4, en daarmee deed SVV zich echt te kort.

PPSC kan koploper niet pakken

VOETBAL - Voor de voetballers van PPSC was Victoria'04 net nog een maatje te groot. De koploper van de 4e klasse E legde in de eerste helft het fundament voor de uiteindelijke, toch wel terechte, 1-3 overwinning. ,,Op 1-2 teruggekomen,'' vertelde PPSC-trainer Jeremy Hagestein, ,,was de gelijkmaker dichtbij, maar de tegenstander kwam met een zondagsschot op 1-3.''

Een hausse in schoolschaken

SCHIEDAM - Schoolschaken is sinds enkele jaren erg populair. Ook in Schiedam wordt op steeds meer scholen schaakles aangeboden. Wij spraken met Ruud Fontijn, die met name in Schiedam-Noord het schoolschaken sterk stimuleert.

Eén goede helft levert Excelsior niks op

VOETBAL - Op bezoek bij gedeeld koploper RKDEO liepen de voetballers van Excelsior'20 tegen een fikse tik aan. Na een prima eerste helft, met 0-0 afgesloten, liep de thuisploeg vrij eenvoudig naar een 3-0 winstpartij uit. ,,We vergaten met een 0-1 voorsprong te gaan rusten,'' vertelde Excelsior'20-trainer Gökhan Cayir naar waarheid, ,,en liepen in deel twee te snel tegen de 1-0 aan waarna we het niet meer konden...

Kethel Spaland (zo) kan leven met punt

VOETBAL - De zondagvoetballers van Kethel Spaland moesten in Schiedam tegen Charlois diep gaan om tot de 2-2 eindstand te komen. In minuut 85 werd de achtervolging besloten met de zwaarbevochten een evenzo verdiende gelijkmaker van Glenn van Troost. ,,We hadden zeker 3 punten verdiend,'' stelde Kethel Spaland-trainer Ruud Spierings, ,,maar moeten achteraf blij zijn met dat ene puntje.''