Beeldje heilige Liduina in Vlietland

SCHIEDAM - Marjolein Tasche, voorzitter van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland, heeeft gisteren een beeldje onthuld van de Schiedamse heilige Liduina. Dat staat in de Nolet hal van Franciscus Vlietland.

Najaarsmarkt 2018 in de 5 Molens

SCHIEDAM - Woensdag 24 oktober aanstaande van 13.00 tot 16.30 uur wordt in Ontmoetingscentrum de 5 Molens aan de Nieuwe Damlaan 818 in Schiedam de Najaarsmarkt 2018 gehouden.

Info vliegverkeer in Stadskantoor

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Commissie Regionaal Overleg luchthaven Rotterdam (CRO) houdt op donderdagavond 11 oktober in het Stadskantoor Schiedam een informatie- en discussieavond voor omwonenden over het vliegverkeer naar en van de luchthaven in Rotterdam. Ook Rotterdam The Hague Airport (RTHA), de Milieudienst Rijnmond (DCMR) en de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) doen mee.

Rotary Schiedam verkoopt tulpenbollen

SCHIEDAM - Ook dit jaar organiseert Rotary Nederland de tulpenbollen actie voor het goede doel: Polio de wereld uit te helpen. Net als vorig jaar doet Rotaryclub Schiedam de Veste mee en zetten de leden zich ook lokaal in voor 'End Polio Now' met de tulpenactie.

Overval op snackbar in Woudhoek

SCHIEDAM - Tegen half twee zaterdagmiddag heeft een overval plaatsgevonden in de Snackcorner in de Woudhoek in Schiedam. De overvaller is gevlucht in de richting Faassenplein, Barkentijn en Nijhoffplein. Burgernet heeft opgeroepen uit te zien naar de gevluchte man en heeft daarbij een signalement gegeven.

Er komt klimmuur onder spoortunnel

SCHIEDAM - Er komt een klimmuur onder een spoorwegviaduct vlakbij de fietsers en voetgangersbrug die op de Overschieseweg van het station naar Euroscoop gaat. De bouw is deze week gestart. Met de aanleg van een professionele klimmuur wil de gemeente Schiedam het gebied bij het spoorwegviaduct aantrekkelijker en sociaal veiliger maken en tevens Schiedammers stimuleren tot meer bewegen. De klimmuur zal naar verwachting in december klaar zijn en...

Het Windas opent buitenlokaal

SCHIEDAM - Vandaag werd bij de openbare basisschool Het Windas in Schiedam Kethel niet alleen de Kinderboekenweek officieel geopend, maar ook het buitenlokaal. Dit is een leslokaal in de open lucht op het schoolplein. Na de feestelijke opening, was meester Harry de eerste die voor een klas in het buitenlokaal voorlas. 

Whisky in het Jenevermuseum?

SCHIEDAM – Op vrijdagmiddag 28 september 2018 werd in het Jenevermuseum Schiedam een nieuwe whisky geïntroduceerd. Paul den Dulk maakte op basis van ambachtelijk gestookte moutwijn uit het museum een whisky, genaamd Cley Malt & Rye Whisky.

Koninklijke nieuwe Branderswijn

SCHIEDAM - Rutger Vismans, sinds een half jaar brandersknecht bij het Jenevermuseum Schiedam, presenteerde op 29 september tijdens de Brandersfeesten de nieuwe Branderswijn, inmiddels een jaarlijkse traditie.

Distillateurs werken samen in Academy

SCHIEDAM - Vanaf heden is Schiedam een website en de Distillers Academy rijker, speciaal voor de liefhebber van gedistilleerd en Schiedams gedistilleerd in het bijzonder. De website www.distillersacademy.nl biedt de bezoeker de mogelijkheid een masterclass te boeken om zich te verdiepen in het geestelijk vocht. "Na het volgen van de drie uur durende interactieve distilleerzame masterclass ben je een echte kenner. Sta stil bij de...

Anne-Marie Jung terug op oude nest

SCHIEDAM - Vandaag is oud-leerling Anne-Marie Jung te gast op Scholengemeenschap Spieringshoek voor de aftrap van het traject voor Oriëntatie VervolgOpleiding (OVO) voor alle leerlingen uit havo 4. "Wij hopen dat dit de aanzet is tot een goede studiekeuze", zo geeft de scholengemeenschap aan.

Ook in 2019 rijdt metro uur langer

REGIO - De gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Nissewaard kiezen ervoor de proef met de weekendmetro vanaf eind 2018 met een jaar te verlengen. De metro rijdt in 2019 een uur langer op de vrijdag- en zaterdagavond, net zoals in 2018. Met het verlengen van de proef krijgen de gemeenten meer inzicht in de prestaties van de weekendmetro.