Lentiz | LIFE wint 'Jong Leren Eten'

SCHIEDAM - De Schiedamse onderwijsinstelling Lentiz | LIFE College heeft in de Fruitvis - in het nabij Schiedam gelegen havengebied van Rotterdam - de 'Jong Leren Eten' prijs ontvangen, de prijs voor de beste uitwerking van de door de overheid uitgeschreven wedstrijd: hoe krijg je meer jongeren aan gezond eten?

'Man met brandende voeten' is terecht

SCHIEDAM - De politie heeft op woensdagmiddag 12 december gemeld dat de man met de brandende voeten, die werd gezocht na explosie in de snackbar aan de Parkweg terecht is. "Het onderzoek is nog in volle gang. Getuigen zijn nog altijd welkom", zo voegt de politie hieraan toe.

Vlooienmarkt en kofferbakverkoop

SCHIEDAM - Bij de gemeente is een vergunning aangevraagd voor het op tweede kerstdag houden van een vlooienmarkt in Schiedam Zuid aan de Maas.

Er komt opnieuw een Liduina Processie

SCHIEDAM - Er komt komend jaar opnieuw een Liduina Processie door het centrum van Schiedam. De afgelopen jaren heeft deze processie vier keer plaatsgevonden. 

Geslaagde benefiet 'Dineren &...

SCHIEDAM - Het benefiet 'Dineren & Debatteren' van de Kleine Ambassade heeft dinsdagavond plaatsgevonden bij het Stedelijk Museum Schiedam. Voor de stichting HoPE4Kate werd een bedrag van € 11.208,80 bijeen gebracht. Met het benefiet wilde de Kleine Ambassade aandacht vragen voor de rechten van het kind, in het bijzonder voor het recht op bescherming van kinderen met een beperking.  

Kerst vieren in Plantagekerk

SCHIEDAM - Je kunt aanstaande vrijdagavond 14 december kerst vieren in de Plantagekerk. De deuren van de Plantagekerk staan dan voor iedereen open. Van 20.00 tot 21.00 uur zal er een samenkomst zijn rond het kerst thema.

80 pallets verwijderd wegens brandgevaar

SCHIEDAM - Het Team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam heeft zojuist met de Irado ruim 80 houten pallets verwijderd op het Admiraal Tromphof in verband met brandgevaar.

Natte voeten aan het Hoofd

SCHIEDAM - Ook vandaag stond het Hoofd in Schiedam rond een uur of vijf weer onder water. Heden ten dage nog steeds een reden voor veel Schiedammers om er ook eens een kijkje te gaan nemen, ook al levert dit momenteel gelukkig geen echte wateroverlast meer op voor de bewoners uit de Gorzen.

Diana en Annabel kookten voor sterren

SCHIEDAM - Tijdens de feestelijke bijeenkomst 'Sterren van de Stad' voor de vrijwilligers van Schiedam, had de gemeente voor een gastvrij onthaal gezorgd. Iedereen kon onbeperkt fris, bier of wijn aan de bar halen. De bediening liep de hele avond rond met lekkere hapjes, waaronder Italiaanse toostjes met tomaat of met gegrilde groente, zogenoemde bruschetta's. Aan het buffet kon onder meer pasta worden gehaald.

1900 vrijwilligers krijgen een cadeau

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft in de namiddag vijfhonderd vrijwilligers gastvrij onthaald in de Grote Kerk. Van vijf uur vanmiddag tot half acht vanavond waren er woorden van dank, was er muziek, was er drank met hapjes en een Italiaanse maaltijd en lag er voor iedereen een envelop klaar met een aantal 'Proosje van Schiedam'-munten die bij veel winkels  in Schiedam kunnen worden verzilverd. 

Schiedams geel valt in het groen meer op

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft deze week op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram de afbeelding gewijzigd. Het stadswapen heeft nu in plaats van een witte een groene achtergrond. Het valt goed op, zeker in lijsten met nieuwe berichten zoals op Twitter.

 

Is er ook een 15 km box?

SCHIEDAM - Deze week werd de eerste VerkeersveiligheidsBox uitgereikt, met onder meer flyers, posters, kliko-stickers en bedrukte hesjes. Hiermee kunnen bewoners van '30-km woonstraten' verkeersgebruikers op de maximum snelheid attenderen. We kregen vragen van lezers, zoals: is er ook een woonerf-versie van de box?