Monument treinramp op 4 mei onthuld

SCHIEDAM - Het herdenkingsteken voor de treinramp in Schiedam, die op 4 mei 1976 plaatsvond, wordt onthuld op zaterdag 4 mei 2019. Iedereen is van harte welkom om de plechtigheid bij te wonen. Deze vindt plaats tussen 13.00 uur en 14.00 uur.

 

 

Opening Maastuin en theeschenkerij

SCHIEDAM - Woensdag 1 mei aanstaande van 13.00 tot 16.00 uur is de theeschenkerij aan de Maastuin in Schiedam-Zuid weer open. Op die middag wordt ook de seizoensopening van de Maastuin gevierd.

Vluchter ramt politiewagen

SCHIEDAM - Vanmorgen heeft er een achtervolging plaatsgevonden die startte in Rotterdam-West en die eindigde in Schiedam-West. Een automobilist reed weg toen hij een controle door de politie wilde ontlopen.

Programma Koningsdag

SCHIEDAM - Vrijdag 26 en zaterdag 27 april wordt het groot feest in de binnenstad van Schiedam met oranje etalages, vrijmarkt, kinderactiviteiten en veel muziek en gezelligheid.
 

Man doucht in verkeerde huis

SCHIEDAM - Vannacht kreeg de politie een heel bijzondere melding: een man die voor het verkeerde huis stond om daar onder de douche te gaan en die er bij aankomst van de politie inmiddels in geslaagd bleek te zijn om dat te doen.

Begeleid jij een Meeleesclub?

SCHIEDAM - De Bibliotheek Schiedam organiseert Meeleesclubs voor volwassenen die hun Nederlands willen verbeteren. Voor het begeleiden van de opnieuw op te starten Meeleesclub in de Bibliotheek in de Nieuwe Harg zijn wij op zoek naar een taalvrijwilliger.  

Walvisch en Zadkine werken samen

SCHIEDAM - Het Zadkine Brood & Banket College en Stichting De Schiedamse Molens hebben de handen ineengeslagen. De partijen gaan zich samen sterkmaken voor productinnovatie in het onderwijs. 

Tunnel A4 volgend weekend dicht

SCHIEDAM - Rijkswaterstaat voert in het weekend van vrijdag 26 april 21.00 uur tot maandag 29 april 2019 05.00 uur onderhoud uit aan de Ketheltunnel in de snelweg A4.

Snelheidsremmende wegversmalling

SCHIEDAM - Vandaag wordt rond 16.00 uur de Brederoweg in Schiedam Woudhoek weer vrijgegeven na werkzaamheden die nodig zijn voor het aanbrengen van een wegversmalling.

Voorleesbrigade bij kinderboerderij

SCHIEDAM - Op woensdag 1 mei a.s. leest de Voorleesbrigade voor bij kinderboerderij ‘t Hoefblad’ in het Prinses Beatrixpark Schiedam. Tussen 14.30 uur en 15.15 uur kunnen kinderen bij mooi weer luisteren op de hooibalen op het erf bij de konijnen en andere kinderboerderijdieren en bij slecht weer op hooibalen in de koeienstal.

Drugs en auto's in beslag genomen

SCHIEDAM/ROTTERDAM - In een gezamenlijke actie van de politie, het Openbaar Ministerie (OM), de gemeente Schiedam en de gemeente Rotterdam in de Spaanse Polder is gisteren een aantal kilo's softdrugs in beslag genomen. Ook werden vijftien auto's in beslag genomen. 

Workshop 'fotoboek maken' in de Brug

SCHIEDAM - Op woensdag 24 april kun je in één dagdeel leren met software een fotoboek te maken in de bibliotheek in de Brug aan het Heijermansplein 35 in Schiedam.