Inbraakgolf? 3e dag op rij inbraak

SCHIEDAM - Tussen zondagavond 17 februari 22.00 uur en maandag 18 februari 7.20 uur is er een woninginbraak gepleegd aan de Louise de Colignystraat in Schiedam. De politie van Schiedam heeft vandaag een getuigenoproep geplaatst. Dat betekent dat vrijdag-, zaterdag- en zondagavond activiteiten van inbrekers gemeld zijn. 

Mantelzorgcafé op Land van Ris

SCHIEDAM - Ben je mantelzorger? Zorg je voor een partner, kind, ouder, vriend of goede buur? Dan ben je op dinsdag 26 februari van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in het Mantelzorgcafé Schiedam, een activiteit van Minters Mantelzorg . 

Dittrich wint prijs lhbti-acceptatie

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam reikt jaarlijks de Jillis Bruggeman penning uit aan een organisatie of persoon die voorop gaat in de strijd tegen discriminatie en vervolging op basis van seksuele identiteit. Boris Dittrich zal op 11 maart de Jillis Bruggeman penning 2019 ontvangen.

Studenten adviseren Technotrading

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam wil de Spaanse Polder en de ‘s-Gravelandsepolder herontwikkelen naar duurzame en innovatieve bedrijventerreinen. Daarom maken gemeente en ondernemers bij nieuwe gronduitgiften afspraken over onder meer duurzaamheid. Technotrading is de eerste ondernemer die het vernieuwde erfpachtcontract aangrijpt om duurzaam te investeren. Wethouder Fahid Minhas heeft vanochtend om 09.00 uur bij Technotrading samen met...

Jayrikson (16) is vanaf dinsdag vermist

SCHIEDAM - De wijkagent van Groenoord, Fred Bravenboer, heeft zojuist gemeld, dat er wordt uitgekeken naar de vanuit Schiedam vermiste zestienjarige jongen Jayrikson Geertruida.

De paardenslager van de Gorzen

SCHIEDAM - Luc van der Maaten, beter bekend als de (voormalige) paardenslager van de Gorzen, is een markant persoon. Veertig jaar lang werd er op de hoek van de Groenelaan en de Visserstraat in Schiedam Zuid een paardenslagerij gedreven. Van zijn levensverhaal wordt een boek uitgegeven dat binnenkort te koop zal zijn.

Valentijntje voor de Zorg

SCHIEDAM - Bij Monuta Schiedam is vanavond 13 februari - op de vooravond van Valentijnsdag - de informatiebijeenkomst 'Valentijntje voor de Zorg' gehouden over mantelzorg, palliatieve zorg, terminale zorg en 'einde leven'. Deelname was gratis. De avond was een initiatief van Monuta Schiedam, VPTZ, Minters, Hospice de Margriet en Stichting Triple C.

Politie zoek 2 mannen met capuchons

SCHIEDAM -  Vanaf de Boerhaavelaan is de politie op zoek naar twee mannen. "Benader deze mannen niet", zo wordt gewaarschuwd, maar bel 112.

Hun levensverhaal werd een boek

SCHIEDAM - Op initiatief van ontmoetingshuis De Weerklank en inloophuis De Wissel hebben ruim tien vrijwilligers het levensverhaal opgetekend van een even groot aantal oudere Schiedammers. De resultaten daarvan zijn verwerkt tot individuele levensboeken, die het eigendom worden van de ouderen. Vanmiddag werden deze gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Stadskantoor.

Muzikale Koningsdag in binnenstad

SCHIEDAM - Bij de gemeente Schiedam is een vergunning aangevraagd door de organisatie Stichting Centrummanagement Schiedam voor het organiseren van diverse activiteiten tijdens Koningsdag in de binnenstad van Schiedam op 27 april 2019 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Concert met meer dan honderd zangers

SCHIEDAM - Zaterdag 16 februari wordt er weer gestart met de wekelijkse inloopconcerten in de Grote of Sint Janskerk. Speciaal voor deze gelegenheid is er een gezamenlijk optreden van de gemengde koren Groote Lindt uit Zwijndrecht en Omnia Cum Deo uit Nieuw-Lekkerland beiden onder leiding van Gerard van der Zijden. De begeleiding op het orgel is in handen van André de Jager.

Après-Ski Party bij CJV

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdag, 16 februari, is er voor kinderen feest bij CJV Schiedam, dit keer een Après-Ski Party. "We gaan weer leuke spellen doen en lekker dansen", schrijft de organisatie.