Oude jeneverreclames terug in stad

SCHIEDAM - Vorig jaar werd in de gemeenteraad een motie aangenomen ter bevordering van 'straatkunst' in Schiedam. Ter afhandeling van deze motie somt het college van B&W op welke straatkunst tot stand is gekomen. Ook wordt geschreven welke plannen er zijn, zoals het in de buitenruimte aanbrengen van een tekst van schrijver Maarten Biesheuvel en een muurschildering aan de Kloosterplaats. 

Vredesmars eindigt op tuinen Vijfsluizen

SCHIEDAM - Zaterdag 21 september start de vredesweek op de 'dag van de Vrede'. Zaterdagmorgen om tien uur zal wethouder Jeroen Ooijevaar bij de ruïne bij het stadskantoor de vredesvlag hijsen. 

Poging tot doodslag jegens agente

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Tot twee keer toe probeerde afgelopen nacht een Schiedammer (31) aan de politie te ontkomen. De eerste keer vonden agenten het te gevaarlijk om in het centrum van Rotterdam de achtervolging op hoge snelheid voort te zetten. Toen ze dezelfde man bijna twee uur later tegenkwamen na een melding van een ruzie, probeerde de man het opnieuw. Bij zijn vlucht raakte een agente gewond. Even later kon hij worden...

FietsCircus op het Stadserf

SCHIEDAM - Bij de gemeente is een vergunning aangevraagd voor het organiseren van het evenement FietsCircus Schiedam op de locatie Stadserf in Schiedam op zaterdag 7 september 2019.

Verboden plekken om je fiets te parkeren

SCHIEDAM - De gemeente gaat extra maatregelen nemen tegen de overlast die 'geparkeerde' fietsen kunnen veroorzaken. Plaatsen zijn aangewezen waar het verboden is om fietsen of bromfietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan. Daarbij gaat het vooral om een aantal stations. Je kunt een samenvatting van het gemeentelijke bericht hieronder lezen.

Gezocht: begeleider meeleesclub in Oost

SCHIEDAM - De Bibliotheek Schiedam organiseert Meeleesclubs. De Meeleesclubs zijn bedoeld voor volwassenen die beter Nederlands willen leren lezen. Tijdens de bijeenkomsten wordt er gelezen uit boeken voor volwassenen in eenvoudig Nederlands. Meeleesclub Huis van de Wijk Oost zoekt een nieuwe begeleider.

Pas op voor malafide glazenwasser

SCHIEDAM - Enkele dagen geleden ontving Politie Schiedam een melding van een burger die aangaf opgelicht te zijn door een 'glazenwasser', die tegen de melder had gezegd dat hij de nieuwe glazenwasser was en of hij een voorschot kon krijgen. De politie waarschuwt voor deze oplichtenden zogenaamde nieuwe glazenwasser. 

Wandelende man op A20

SCHIEDAM - Een man was gesignaleerd op het Schiedamse stuk van de autoweg A20. Rijkswaterstaat en de politie zijn op zoek gegaan naar de man en hebben deze gevonden en in veiligheid gebracht.

Oogstfeest aan de Polderweg

SCHIEDAM - Bij de gemeente Schiedam is een vergunning aangevraagd voor het houden van het Oogstfeest op 12 oktober 2019 van 19.30 uur tot 01.00 uur op de Polderweg in Schiedam Kethel. 

Politie waarschuwt voor slotenmakers

SCHIEDAM - De Politie Schiedam waarschuwt voor slotenmakers die burgers van Schiedam oplichten. De politie geeft tips hoe je ze herkent. Als je ze niet tijdig hebt herkend, maar bij het ontvangen van een absurd hoge rekening denkt 'dit klopt niet', aarzel dan niet: houd het slot op je knip en bel meteen 112. 

Boerka én bivakmuts taboe bij gemeente

SCHIEDAM - Met ingang van morgen, 1 augustus 2019, is het in alle gebouwen van de gemeente Schiedam verboden gezichtsbedekkende kleding te dragen. Deze mededeling doet de gemeente over het verbod dat onderdeel is van het vanaf morgen geldende landelijke verbod. 

Pand dicht wegens 2,4 kilo amfetamine

SCHIEDAM - Een controle van een bedrijfspand aan de Calandstraat in de 's-Gravelandsepolder in Schiedam heeft geleid tot de vondst van 2,4 kilo amfetamine, een mes, een honkbalknuppel en een balletjespistool. Alles is in beslag genomen en de huurder van het pand is aangehouden.