De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

RIVM meldt 5560 vastgestelde besmettingen voor gehele land

10 besmettingen in Schiedam vastgesteld

10 besmettingen in Schiedam vastgesteld

SCHIEDAM - Het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus in Schiedam is sinds gisteren toegenomen van 8 tot 10. In Vlaardingen is het aantal vastgestelde besmettingen sinds gisteren toegenomen van 15 naar 18. Dat blijkt uit de coronaviruskaart van het RIVM per 24 maart, 14.00 uur.

Sinds gisteren zijn 811 mensen positief getest op het coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5560. Onder hen zijn 1495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

63 patiënten zijn sinds de vorige update gemeld als overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 276 mensen gemeld als overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar.

Het werkelijke aantal besmettingen met dit coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

"Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn", aldus het RIVM.

Hier kun je de RIVM-update van gisteren lezen. 

Afbeelding: de coronaviruskaart laat het aantal besmettingen in een gemeente per 100.000 inwoners zien

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het medische nieuws dat van belang is voor Schiedammers. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker