De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Distilleerdersbuurt, met rijke uitzichten en innovatieve inzichten

130 markante woningen

130 markante woningen

SCHIEDAM - Woensdagochtend 24 mei tussen 10 en 12 uur wordt op het Toernooiveld in de Distilleerdersbuurt in Schiedam het informatiebord onthuld voor de bouw van twee markante appartementengebouwen, van 51 en 36 meter hoog, goed voor 14 respectievelijk 9 verdiepingen, in totaal 130 woningen.

Met het onthullen van het informatiebord wordt in feite het startsein gegeven voor de realisatie van de plannen die uit de koker komen van de initiatiefnemer WOH en architectenbureau Uno Architekten. Inmiddels is 'ontwikkelend bouwbedrijf' Heembouw aangehaakt. Uiteindelijk zal het project in eigendom komen van institutionele beleggers die in dit soort nieuwbouwprojecten op de woningmarkt geïnteresseerd zullen zijn. Door een aantrekkende woningmarkt enerzijds en een lage rente anderzijds, wordt voldoende interesse van beleggers verwacht door de intiatiefnemers. Deze opzet houdt ook in dat hier sprake zal zijn van met name voor de huurmarkt beschikbaar komende woningen. "80 à 90% van de 130 woningen zal voor de verhuur bestemd zijn. Met name de bovenste woonlagen zullen in het koopsegment terechtkomen", zo verwacht Karel Sant van WOH.

De huurprijzen zullen boven de liberalisatiegrens liggen, dus vanaf 720 euro per maand bedragen tot boven de 1100 euro. Onder de woontorens is ruimte voor horeca, een versmarkt en een kleinschalige ruimte voor groepslessen op het gebied van fitness, yoga, etc. Parkeren is voorzien onder het gebouw. In principe is er voor elke bewoner één parkeerplaats. Op een deel van de parkeerplaatsen kan desgewenst door middel van een individuele 'lift' een tweede parkeerplaats worden gecreëerd. Het gebouw is 'gasloos'. Verwarming gebeurt door middel van 'warmte/koude-opslag' en warmtepompen. Ook is in de woontorens een bufferende werking ingebouwd voor de opvang van water.

De huidige woningen in de Distilleerdersbuurt kijken op de noordzijde van de woontorens. Deze noordzijde van de woontorens krijgt natuurlijk groen tegen de onderste woonlagen. Daarmee wordt een dorps karakter geschapen. De zuidzijde, dus aan de kant van de Vlaardingerdijk, krijgt een stedelijker karakter. Het is de entree in de stad Schiedam voor degenen die van de A4 afkomen of die binnendoor uit Vlaardingen komen. De woontorens zijn op loopafstand van het metrostation Vijfsluizen.

Foto: vanmiddag gaven Karel Sant en Annemarie Sour (beiden van WOH ofwel 'the world is my home') op het Stadskantoor in het bijzijn van wethouders Alexander van Steenderen (geheel rechts) en Marcel Houtkamp (geheel links) een toelichting op de plannen aan de pers

 

2 commentaar(en) op artikel "130 markante woningen"

Echt iets voor de Schiedamse arbeiders

Door: Piet Holleman Op:

Dit project zal falen: Tot nu toe werd elk projectidee op deze plek niet omgezet omdat er geen vraag naar is en bovendien is de architect al drie jaar wanhopig op zoek naar een vorm voor het gebouw.

Door de trillingen van de haven en het lawaai van de drukke straat is deze locatie gewoon niet aantrekkelijk. En hoe kan een architect een duurzaam en modern gebouw beloven als zijn "ideeën" afstammen van voormalige projecten uit de jaren '80ig?

Ja, Schiedam heeft meer woonruimte nodig - maar niet zo!!

Door: Aart-Jan de Jong Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker