De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Vrijwilligers zijn soms onzichtbaar, maar o zo belangrijk'

214 vrijwilligers in één zorghuis

214 vrijwilligers in één zorghuis

SCHIEDAM - Van de zeven genomineerden voor de Valentijnsprijs was bij de uitreiking gisteravond DrieMaasStede met de grootste delegatie aanwezig. Er zijn in dit verzorgingshuis in de Woudhoek liefst 214 vrijwilligers actief. 

door Jan Schrijver (tekst en foto's)

"Neem bijvoorbeeld de kerkvrijwilligers die het iedere zondag mogelijk maken dat de mensen die dat willen naar de kerk kunnen. Ze krijgen daarbij de aandacht die specifiek op hen is toegespitst met respect voor hun persoonlijke situatie. En zo zorgen alle vrijwilligers daar voor een stukje extra aandacht voor de inwoners", zei D66-fractievoorzitter John van Sliedregt over deze genomineerde voor de door zijn partij uitgereikte Valentijnsprijs 2020.

Coördinator van de vrijwilligers Marianne van Velthoven nam de bloemen in ontvangst (zie tweede foto onder), "maar", zei ze, "ik ben in dienst bij DrieMaasStede en degenen die de prijs winnen zijn de ruim tweehonderd vrijwilligers, waarvan hier dus een delegatie aanwezig is. Ik wil graag benadrukken dat de vrijwilligers werk doen dat mogelijk voor buitenstaanders onzichtbaar is, maar dat toch zo heel belangrijk is voor onze bewoners". 

Na afloop van het eten van een stukje taart van winnaar De Boshoek, was het tijd om de delegatie van de vrijwilligers van DrieMaasStede in het zonnetje en op de foto te zetten (foto boven).

Van de zeven genomineerden was gisteren overigens niet aanwezig Santa Sdam. "Dit is een kerstman die op eerste kerstdag 's ochtends in alle vroegte -  een uur of zes al -  door de straten van Schiedam Oost en Zuid wandelt. Dat doet hij in zijn kerstmanpak, met witte baard en muts, een met een grote luide bel. Hij doet dit al enkele jaren en inwoners van Oost en Zuid verheugen zich op zijn voorbijgaan. Deze kerstman is genomineerd, maar niemand weet wie hij of zij is", zo lichtte John van Sliedregt deze nominatie toe. 

Hier lees je ons artikel van gisteren over winnaar De Boshoek en de nummer twee Jan Willem de Boer van JW TV.

Derde foto onder: Sjoukje Meeuwissen, bestuurslid Bewonersvereniging Spaland 
Vierde foto onder: Mila Bansin van Het Trefpunt


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het vrijwilligerswerk in Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker