De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

5 schrijvers en 900 kinderen

5 schrijvers en 900 kinderen

SCHIEDAM - Afgelopen twee maanden zijn vijf kinderboekenschrijvers op bezoek geweest in de Schiedamse bibliotheek en op enkele scholen. In totaal hebben 40 klassen en meer dan 900 kinderen kunnen genieten van de bezoeken van de bekende jeugdboekenschrijvers Thijs Goverde, Vivian den Hollander, Reggie Naus, Sanne Rooseboom en Janneke Schotveld.

Zij vertelden over hun boeken en hoe zij schrijver geworden zijn. Er werd ook veel voorgelezen. De kinderen konden de schrijvers vragen stellen. Bijvoorbeeld hoe zij een boek maken (met pen of met de computer) en hoe ze op een idee komen om een verhaal te schrijven.

Met de schrijversbezoeken maken de kinderen kennis met een echte schrijver en zijn of haar boeken. Voordat de schrijvers op bezoek komen, wordt in de klas aandacht besteed aan de boeken, zodat de kinderen zich alvast in kunnen lezen en zo de hoofdpersonen en de verhalen van de schrijvers leren kennen.

Door de interactie met de schrijver leren de kinderen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een boek. Bij de vraag wie er allemaal al wel eens verhaaltjes schrijft, gingen veel vingers de lucht in. Schiedam heeft dus veel schrijvers in de dop die ooit misschien ook wel in de bibliotheek als schrijver op bezoek komen...

De boeken van alle vijf de schrijvers zijn te koop maar ook te leen bij de Bibliotheek Schiedam. Ze zijn te vinden in de Korenbeurs, in de locatie Singel 24 en de Jeugdbibliotheek in De Klinker. 
•    Meer over Thijs Goverde: www.thijsgoverde.nl 
•    Meer over Vivian den Hollander: www.viviandenhollander.nl
•    Meer over Reggie Naus: www.reggienaus.nl 
•    Meer over Sanne Rooseboom: www.sannerooseboom.com 
•    Meer over Janneke Schotveld: www.jannekeschotveld.nl  

Foto: Janneke Schotveld voor de Bibliotheek in de Korenbeurs

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.​​​

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: