De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Acht Schiedammers krijgen een lintje

Acht Schiedammers krijgen een lintje

SCHIEDAM - De dag voor Koningsdag is het gebruikelijk dat er op de verschillende gemeentehuizen in ons land koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt. Burgemeester Lamers heeft afgelopen anderhalf uur 8 Schiedammers gedecoreerd. Daarna was het tijd voor de gebruikelijke groepsfoto. De gedecoreerden en hun familie en kennissen brengen nu een toost uit op de onderscheidingen en op de morgen jarige koning Willem-Alexander. 

Bovendien is wijlen de heer Lauwrier koninklijk onderscheiden. Enkele weken voor zijn overlijden in december jl. heeft de burgemeester de heer Lauwrier de versierselen opgespeld die horen bij de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Lauwrier zette zich al sinds 1975 vrijwillig in voor onze samenleving. Als vrijwilliger bij de politie heeft hij het professionele korps op veel zaken ontzorgd. Niet alleen was hij er zelf vrijwillig actief waarbij hij zijn eigen takenpakket als politievrijwilliger uitvoerde, ook had hij een voorbeeldfunctie naar de andere vrijwilligers toe. Hij was een echte leider en daardoor een aanspreekpunt en verbinder. Daardoor zorgde hij dat alles goed verliep en er veel activiteiten konden worden georganiseerd. Nadat hij vijf jaar lang zijn vrijwilligerswerkzaamheden combineerde, richtte hij zich sinds 2001 tot aan zijn overlijden volledig op zijn werkzaamheden bij het Verpleeg- en Zorgcentrum Frankeland. Daar assisteerde hij de technische dienst, waardoor er extra taken kunnen worden verricht die normaliter niet konden gebeuren. Dat was en is belangrijk voor het welzijn van de bewoners van het verzorgingscentrum. Ook bij de vakantievilla van de Frankelandgroep in Spanje was hij actief.

In de afzonderlijke artikelen op onze website lees je over degenen die de onderscheiding hebben ontvangen.
Herbert Nikkels
Sjef Henderickx
Loes Meijer
Lucas van Vliet
John Nobel
Liesbeth Schoel
Hugo van Baardewijk
Wilma van der Ven

Foto boven: de groepsfoto van de gedecoreerden 2019 (foto door Louise Melchers)
Tweede foto onder: de burgemeester is in het Stadskantoor stipt om 10.00 uur begonnen met de ceremonie die hoort bij het uitreiken van de koninklijke onderscheidingen

Eerste foto onder: de negen onderscheiden Schiedammers vorig jaar met burgemeester Lamers op de foto na de ceremoniële uitreiking, Het ging vorig jaar om de Schiedammers Tiny van Beers, Ineke Donks, Mels Gloudie, het echtpaar Marjo Oorschot en Bas Oorschot, Luuk Ruys, Huub Sneep, Martin Stroetinga en de Vlaardinger Cor van Velzen (hier lees je het artikel van vorig jaar) (foto door Louise Melchers)

Onder deze link kun je de reportage zien die Jan Willem de Boer van JW TV maakte.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het maatschappelijke nieuws Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker