De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wethouder hijst regenboogvlag

Diversiteit, dat vier je met z'n allen

Diversiteit, dat vier je met z'n allen

SCHIEDAM - Wethouder Jeroen Ooijevaar heeft vanmiddag de regenboogvlag gehesen. Dat deed hij ter gelegenheid van 'National Coming Out Day' om, zoals de gemeente dat noemt, "de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vieren".

"In Schiedam moet iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, afkomst, cultuur of religie zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen", zo benadrukte Jeroen Ooijevaar het belang van aandacht voor wederzijdse acceptatie binnen onze samenleving. Kortom, diversiteit is iets om met z'n allen te vieren. Door positieve aandacht voor diversiteit, groeit de acceptatie ervan. 

"Schiedam is daarom al sinds 2014 Regenbooggemeente. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op National Coming Out Day benadrukt Schiedam dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. Iedereen mag zichzelf zijn en zijn eigen keuzes maken. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met familie, culturele tradities, gebruiken of religie. Het een is niet beter dan het ander. Het gaat erom dat iedereen zichzelf kan zijn en doet wat goed voelt."

Nadat de vlag in het druilerige weer door de wethouder was gehesen - op de Broersvest voor de ruïne -  stond er in het bedrijfsrestaurant van het Stadskantoor een kopje koffie en een gebakje klaar voor de aanwezigen. Daarna voerden leerlingen van groep 6 van de interconfessionele basisschool Kaleidoscoop uit Schiedam Oost een zogenoemde 'Diversiteitsdans' op. Niet buiten vóór de ingang van het Stadskantoor, zoals de bedoeling was, maar in verband met het slechte weer in de hal van het Stadskantoor. 

Regenbooggemeente
Regenbooggemeenten zijn de gemeenten die een samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zijn aangegaan om de sociale veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’ers) te bevorderen.

Film, voorstelling en geboortespel
Naast het hijsen van de regenboogvlag zijn er nog verschillende andere activiteiten. Zo vertoont Wenneker Cinema op woensdag 16 oktober de film ‘Call me by your name’. Op donderdag 17 oktober wordt om 19.30 uur aandacht besteed aan LHBTI door een korte presentatie van de Stichting Jillis Bruggeman, het geboortespel van Schiedams LEF en een voorstelling van NO LABEL. Hiervoor zijn onder andere alle leden van de gemeenteraad uitgenodigd. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Cornelis Hagazaal van het Stadskantoor, Stadserf 1.

Foto's door John van Sliedregt 
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: