De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Onthulling bord Keurmerk Veilig Ondernemen

'Je wordt hier gezien als ondernemer'

'Je wordt hier gezien als ondernemer'

SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers en wethouder Fahid Minhas hebben zojuist samen met het bestuur van de Ondernemersvereniging ’s-Gravelandsepolder een bord onthuld waarmee wordt aangegeven dat voor het bedrijventerrein ’s-Gravelandsepolder het 'Keurmerk Veilig Ondernemen' geldt. Met dit bord wil de gemeente aangeven dat de transformatie van het gebied naar een innovatief, duurzaam bedrijventerrein officieel in gang is gezet. 

door Jan Schrijver

Het officiële moment vond plaats bij het bord in de berm van de ’s-Gravelandseweg ter hoogte van de De Brauwweg. Op drie andere invalswegen van dit bedrijventerrein komen eveneens borden waarmee voorbijgangers worden geattendeerd op dit keurmerk. 

Het bedrijventerrein ’s-Gravelandsepolder heeft het keurmerk gekregen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). "Het keurmerk is verkregen door de goede samenwerking tussen de gemeente Schiedam, politie, brandweer, Irado en de Ondernemersvereniging ’s-Gravelandsepolder. In 2017 is een convenant tussen deze partijen getekend en het toekennen van het keurmerk geeft aan dat het terrein voldoet aan de strenge eisen", aldus de gemeente. Lees hier ons eerdere artikel over het verkrijgen van het keurmerk.

“Gezamenlijk zetten we stappen om onder andere dit bedrijventerrein te transformeren naar een gezond, duurzaam gebied met innovatieve ondernemers. Als gemeente verlangen we wat van de ondernemers hier; zij kunnen op hun beurt ook de gemeente vragen om te investeren in het bedrijventerrein op het gebied van schoon, heel en veilig. Als blijk van waardering voor de aanpak van dit terrein heeft de ’s-Gravelandsepolder van de onafhankelijke instantie CCV dit keurmerk gekregen”, aldus burgemeester Cor Lamers. "De ’s-Gravelandsepolder heeft het keurmerk met één ster gekregen en is een goed voorbeeld voor de rest van de bedrijventerreinen, zoals de Spaanse Polder. Ik heb begrepen dat de Ondernemersvereniging ’s-Gravelandsepolder zelfs nog voor een hogere kwalificatie wil gaan, het Keurmerk Veilig Ondernemen met twee sterren, en dat is een goed streven. Ondernemers uit de ’s-Gravelandsepolder enerzijds en instanties anderzijds attenderen elkaar onder meer erop als er ergens sprake is van achterstand in onderhoud, als er uitbreidingskansen liggen en als er vermoedens zijn van dubieuze ondernemers. Ondernemers en instanties weten elkaar ook op verantwoordelijkheden aan te spreken."

Wethouder Fahid Minhas zei trots te zijn op de samenwerking met de ondernemers en het feit dat ze verder gaan doorpakken. De ondernemers die zich nu vestigen in het gebied mogen echt gezien worden en dat helpt om nog meer innovatieve toekomstbestendige bedrijven aan te trekken. Wat ook helpt is dat het een steeds veiliger gebied wordt. Fahid Minhas: "Het mag niet zo meer zijn dat je hier als ondernemer je gang kan gaan om alles te doen wat god verboden heeft. Iedere ondernemer kan er vanuit gaan dat er gezien wordt wat je als ondernemer doet in de 's-Gravelandsepolder." De wethouder gaf ook aan in de nabije toekomst te komen met nog meer activiteiten om de goede ontwikkelingen van het bedrijvengebied beter zichtbaar te maken voor de buitenwereld. 

Mathieu Levens, voorzitter van de Ondernemersvereniging ’s-Gravelandsepolder, stelt dat het verkrijgen van het keurmerk de aanzet is tot de transformatie van het gebied. “We zien nu dat er daadwerkelijk aan wordt gewerkt. De borden geven aan dat er een upgrade van het bedrijventerrein plaatsvindt.”

Foto boven: "Iedere ondernemer kan er vanuit gaan dat er gezien wordt wat je als ondernemer doet in de 's-Gravelandsepolder", zei wethouder Fahid Minhas na afloop van de onthulling van het bord (foto door Jan Schrijver ©) 
Eerste foto onder: v.l.n.r. Jeroen van Waveren (bestuurslid ondernemersvereniging en directeur TechnoTrading), wethouder Fahid Minhas, burgemeester Cor Lamers en Mathieu Levens (voorzitter ondernemersvereniging en directeur Magneet) (foto door Jan Schrijver ©) 
Tweede foto onder: luchtfoto van de ’s-Gravelandsepolder (foto door Jan van der Ploeg ©)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het bedrijfsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: