De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Schiedam

Aantal besmettingen stijgt van 6 naar 8

Aantal besmettingen stijgt van 6 naar 8

SCHIEDAM - Het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus in Schiedam is in de afgelopen 24 uur met twee toegenomen tot acht personen. Dat blijkt uit de coronaviruskaart van het RIVM per zondag 22 maart 2020, 14.00 uur. In Vlaardingen is het aantal vastgestelde besmettingen toegenomen van 12 naar 15.

Het RIVM meldt dat sinds gisteren 573 mensen positief getest zijn op het coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. Onder hen zijn 988 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

"43 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar", zo meldt het RIVM.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en de zorgverleners.

Afbeelding: regionale uitsnede uit de coronaviruskaart van het RIVM per 22-3-2020, 14.00 uur

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker