De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

RIVM meldt voor Schiedam:

Aantal besmettingen van 10 naar 14

Aantal besmettingen van 10 naar 14

SCHIEDAM - Het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus in Schiedam is sinds gisteren toegenomen van 10 tot 14. In Vlaardingen is het aantal vastgestelde besmettingen sinds gisteren toegenomen van 18 naar 22. Dat blijkt uit de coronaviruskaart van het RIVM per 25 maart, 14.00 uur.

Er is mogelijk een afvlakking van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van patiënten met coronavirus (COVID-19). Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM): "De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking." Het RIVM voegt hieraan toe: "Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt, lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet."

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. 

Overzicht aantallen
Het totaal aantal gemelde patiënten: 6412 (+852)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 356 (+80)
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 1836 (+341)

De meeste gemelde patiënten vallen in de leeftijdscategorie 55-59 jaar. De meeste overleden patiënten zaten in de leeftijdscategorie 80-84 jaar.

Het werkelijke aantal besmettingen met COVID-19 is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance die de RIVM bijhoudt, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. In het begin van de COVID-19 epidemie in Nederland werden veel mensen getest, waaronder mensen die contact hebben gehad met COVID-19 patiënten. Sindsdien is het testbeleid geleidelijk veranderd, om voornamelijk personen met risico op een ernstig ziektebeloop op COVID-19 te testen. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat het gaat om informatie die bekend is op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend. Aan het RIVM wordt niet gemeld wie hersteld is. 

Hier kun je het artikel lezen over de RIVM-opgave van gisteren.

Afbeelding: coronaviruskaart van het RIVM per 25 maart, 14.00 uur, met het aantal besmettingen per gemeente per 100.000 inwoners

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker