De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Acht corona-sprookjes op een rijtje

Acht corona-sprookjes op een rijtje

SCHIEDAM - Yvette Neuschwanger - in Schiedam bekend als de Stadsdichter - heeft vandaag het door haar geschreven boekje 'Lang & Besmettelijk, Sprookjes uit het corona-tijdperk' uitgegeven. Het 46 pagina's tellende boekje telt acht verhalen. Die zijn gebaseerd op een sprookje, maar in de tijd van nu gezet, met steeds de corona-crisis als thema. Het boekje is voor iedereen gratis te downloaden als pdf.

Yvette Neuschwanger: "Het zijn rare tijden", deze zin heb ik in verschillende varianten afgelopen tijd nét iets te vaak gehoord. Ben erg benieuwd hoe we terugkijken over een paar jaar en of dan alles weer als vanouds is of dat we inderdaad met elkaar in een 'nieuw normaal' leven. (hoop het niet). Het leek me in ieder geval wel leuk om de tijdgeest van nu te vangen, zodat we er later nog eens op terug kunnen kijken. En dus heb ik op persoonlijke titel (dus niet als Stadsdichter) afgelopen tijd een aantal 'coronasprookjes' geschreven. Als herinnering voor later, om terug te kijken op de afgelopen maanden. Het zijn stuk voor stuk zaken die afgelopen tijd hebben gespeeld, losjes gebaseerd op een bestaand sprookje. Quarantaineparty's, de appathon van Hugo de Jonge, de Schiedamse coronaboetes....alles komt wel zo'n beetje voorbij."

De titel van laatstgenoemd verhaal, dat over de bekendste coronaboetes van Nederland gaat, is: 'Koffie met een strafblad (vrij naar Sneeuwwitje)'. Hier lees je ons artikel over het echtpaar dat met (schoon)ouders een gebakje at en in totaal voor bijna 1600 euro aan boetes kreeg én een registratie in het strafregister. 

Je kunt het boekje downloaden via deze link: https://tinyurl.com/Coronasprookjes 

Foto: Yvette Neuschwanger leest voor in de Korenbeurs (archieffoto, door Louise Melchers)

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker