De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

197 donateurs steunen 'Schiedam met slagroom!'

Actie brengt 1800 € op voor boetes

Actie brengt 1800 € op voor boetes

SCHIEDAM - De Schiedamse historicus Reinard Maarleveld startte gisterochtend de actie 'Schiedam met slagroom!' om geld op te halen voor de in zijn ogen onterechte boetes voor Lou van Rossum en Taco Nijmans en hun (schoon)ouders. Die kregen vier 'coronaboetes' voor een bedrag van zo'n 1600 euro. Gisteravond kort na elf uur meldde de initiatiefnemer dat toen voldoende geld (1633 euro) binnen was.

"We zijn er! De actie loopt nog door tot middernacht, maar we zijn over de 1602,30 euro. De boetes plus de prijs van een gebakje. Dank aan alle donateurs! Ik voel me een beetje Mies Bouwman bij Open het Dorp. Voor de oudere kijkers onder ons. Voor de anderen: een mooi gebaar van hoop en vertrouwen in elkaar", zo liet Maarleveld gisteravond laat weten. 

Na de mededeling van Reinard Maarleveld kwamen nog enkele donaties binnen via de website geef.nl. Uiteindelijk werd via deze website door 197 donateurs een bedrag gedoneerd van 1783 euro, plus nog zo'n 25 euro via andere wegen, waarmee in het totaal de achttienhonderd euro is gepasseerd. Dat is dus meer dan voldoende voor de vier boetes en de gebakjes. "De actie is afgelopen. Het doel is bereikt. Donateurs bedankt!", schrijft Maarleveld op Geef.nl.

Maarleveld vervolgt: "Veel eerder dan gedacht is het beoogde bedrag (vier boetes van 400 euro plus de kosten van een gebakje) binnen. Daarom stoppen we de actie nu (= zondag 24 mei). Via de Facebookpagina Schiedam met slagroom houden we de donateurs op de hoogte van de besteding van het bedrag. Het gaat ofwel naar het Justitieel Incassobureau ofwel de Voedselbank Schiedam."

Met de actie Schiedam met slagroom! haalde Schiedam nogmaals het landelijke (corona)nieuws bij de NOS in de corona-blog die de omroep bijhoudt.

Hier lees je ons artikel van gisteren: Laat zien: gemeente maakte vergissing

Bron afbeelding: fragment uit NOS Journaal waarin aandacht werd besteed aan de boetes in Schiedam

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van wat er leeft onder Schiedammers. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker