De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedamse brandweer in tv-serie

'Als de brandweer' deel 2

'Als de brandweer' deel 2

SCHIEDAM - Vanaf zondag 24 november is er bij SBS6 een nieuwe wekelijkse serie te zien: 'Als de brandweer'. Brandweerkorps Schiedam is een van de drie korpsen die aan deze serie meewerkt. Aanstaande zondag 1 december om 20.30 uur is de tweede aflevering te zien. Hierin zie je hoe een bejaarde man uit een brandende flat wordt gehaald en hoe een paard uit de sloot. In een bedrijfspand wordt de brandweer door een levensgevaarlijke gasexplosie overvallen.

door Louise Melchers

Brandweerman Wesley Elsewaerd: 'Ik ben er trots op dat we met het Korps Schiedam meedoen aan deze serie. Je ziet door de ogen van brandweermannen en -vrouwen wat we dagelijks meemaken. We hebben veel van deze beelden ook nog eens zelf gemaakt. Het is echt een uniek kijkje achter de schermen. Op 24 november, in de eerste uitzending, zie je ons bijvoorbeeld aan het werk in Vlaardingen tijdens de brand in de Wilhelminahaven van 28 mei jongstleden. Een hele grote brand, die veel ondernemers getroffen heeft en een zware klus was voor de brandweer. Natuurlijk hoor je ons als we aan het werk zijn ook nog wel eens vloeken, maar dat hoort erbij.' (Lees hier ons artikel over deze brand.)

De Schiedamse brandweer heeft 3 ploegen van 13 man die om beurten paraat staan. Daarnaast beschikt het korps ook nog over vrijwillige brandweermannen - en vrouwen. Schiedam is een van de korpsen met een eigen duikploeg.

Behalve de Schiedamse brandweer werken ook het brandweerkorps Mijnsherenlaan en het brandweerkorps Baan uit Rotterdam aan het programma mee.

'Als de brandweer' is vanaf 24 november om 20.30 uur wekelijks te zien op SBS6.

Foto: Wesley Elsewaerd bij een van de Schiedamse brandweerauto's (foto door Louise Melchers © )

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker