De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

92ste seizoen Kindertuinen afgesloten

Aryan wint mega-pompoen van 18,6 kg

Aryan wint mega-pompoen van 18,6 kg

SCHIEDAM - Als je het over de Kindertuinen hebt, delen Schiedammers al snel hun ervaring met een van de twee tuincomplexen: Kethel en Vijfsluizen. Zelf, hun (buur)kind of kleinkind hebben mogen wroeten in de aarde, zaadjes en bollen groot zien worden, en het allerleukste: hun oogst mee naar huis mogen nemen. Niet zo vreemd, want dit was al weer het 92ste tuinseizoen. 

Dat 92ste seizoen is in oktober al weer feestelijk afgesloten met bloemstukjes maken en de loting van vier (mega)pompoenen. Aryan,  deelnemer van Kindertuincomplex Kethel, was de gelukkige winnaar van een pompoen van maar liefst 18,6 kilo.

Tuinseizoen 2019
Dit jaar deden er 120 kinderen mee in de leeftijd 8 en 9 jaar (groep 5). Een tuinseizoen dat zich kenmerkte door wisselvallig weer waardoor de plantjes - maar ook het onkruid - goed groeide. "Vooral de courgette deed het dit jaar bijzonder goed, maar ook de ijsbergsla, radijs en tomaten en pompoen", aldus Ruud van Buijtenen, beheerder van kindertuincomplex Kethel. De bonen kwamen wat laat op gang, bij Vijfsluizen was de bonen-oogst wel beter.

Tuinseizoen 2020
Beide tuincomplexen krijgen nu even rust, maar worden wel klaar gemaakt voor het nieuwe tuinseizoen in 2020 (half april). In februari gaan de vrijwilligers en beheerder de scholen bezoeken om weer nieuwe enthousiastelingen te werven.

Hier kun je een interview lezen met de beheerder van de Kindertuinen in Kethel en de Groene Raat, Ruud van Buijtenen: https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/je-kijkt-je-ogen-uit-in-de-groene-raat​

Foto: Aryan won deze reuzepompoen van 18,6 kilo. Aryan: “Hier ga ik - met mijn moeder - heel veel soep van maken.” 


 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker