De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Voorzitter Pim Koning licht de situatie toe

Besmetting bij SVV in selectie

Besmetting bij SVV in selectie

VOETBAL - SVV heeft de wedstrijden voor dit weekeinde afgelast, zo hebben wij eerder vandaag gemeld. Een speler van de zaterdagselectie is besmet met het coronavirus. Ook een aantal andere spelers van de zaterdagselectie heeft zich laten testen. SVV-voorzitter Pim Koning licht ons desgevraagd de situatie nader toe.

door Jan Schrijver

SVV-voorzitter Pim Koning: "Eén speler van de zaterdagselectie is positief getest. Hij heeft zaterdag in de wedstrijd tegen Excelsior'20 nog meegespeeld. De klachten zijn pas daarna gekomen, waarop hij zich meteen heeft laten testen en dus positief bleek te zijn. Iedereen die in zo'n selectie van achttien man zit en de staf eromheen, denkt dan uiteraard ook meteen bij elk gehoest of bij niezen of bij andere symptonen die erop zouden kunnen duiden, mogelijk heb ik het ook. Iedereen die zoiets dacht, heeft zich laten testen. Ik noem niet om hoeveel spelers het precies gaat, maar je kunt zeggen: een aantal spelers. Niet alle uitslagen zijn binnen, de uitslagen die wel al binnen zijn, zijn niet 'positief'. Ook zijn er enkele spelers binnen de selectie die het wegens hun werk beter vinden nu niet in actie te komen, zo werkt er één in de medische zorg in het ziekenhuis. De norm van GGD, RIVM en KNVB die nu geldt, is dat je bij één vastgestelde besmetting binnen een selectie en met alle voorzorg en maatregelen 'gewoon' kunt spelen. Maar in goed overleg met de KNVB zijn we tot overeenstemming gekomen dat het nu beter is om niet te spelen."

Morgen stond op Sportpark Harga op het programma de derby tussen SVV en PPSC. Ook zouden de lagere en de jeugdteams van SVV in actie komen. Bovendien wordt op Harga ook gespeeld door teams van Hermes-DVS en HBSS. Op zo'n zaterdag komen er heel was teams in actie. "Ook zonder publiek is er een bepaalde drukte. Als clubs hebben we ook wel overleg om met elkaar af te stemmen, al is het wel zo dat elke club zelf alles aan het regelen is, dus ieder voor zich bijvoorbeeld de RIVM/KNVB-richtlijnen aan het vertalen is en aan het inpassen. Daar valt nog voor de clubs voordeel in de samenwerking te halen en daarin zie ik een - krachtiger - voortrekkersrol voor de stichting Sportpark Harga waaronder we alle drie vallen", zegt Pim Koning.

Hij geeft ten slotte nog aan dat hij het beter zou hebben gevonden als de KNVB de komende drie weken het programma had stilgelegd, mede omdat er nu weer een corona-variant actief schijnt te zijn en we daarover over drie weken wellicht meer weten en omdat over drie weken hopelijk de strengere maatregelen van het kabinet een gunstige uitwerking op het aantal besmettingen zal hebben, "Als club hebben we dit per brief aan de KNVB voorgesteld. Ik weet dat er meer clubs zo over denken, als zijn er ook veel clubs die door willen voetballen, al is het zonder publiek. Maar ja, gedropt worden door je ouders om je wedstrijdje te spelen, de ouders die dan niet eens naar je mogen kijken... Ze mogen je alleen weer ophalen. En voor de oudere spelers, op je fiets, brommer, scooter of in je auto, aangekleed en wel op het complex aankomen, na afloop niet ontspannen kunnen douchen, en nog wat gezelligheid hebben, nee je moet zo snel mogelijk weer van het sportcomplex af... Of we dat allemaal moeten willen? Voor alle duidelijkheid, ik begrijp alle strenge maatregelen, dat zeker. Ik zeg altijd: de veiligheid voor de sporters en overige leden, de begeleiding, en de toeschouwers staat voorop", aldus de SVV-voorzitter.

Zondag zou voor het eerste van SVV de thuiswedstrijd tegen Noordhoek op het programma hebben gestaan.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker